Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

Met deze 4 tips creëer je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer

Met deze 4 tips creëer je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer

Kan je je voorstellen dat je een luxe hotelkamer komt binnenlopen? Je ziet een heerlijk zacht bed, een badkamer als die van en spa en veel rijke kleuren en materialen. En het mooie is, het is allemaal van jou; want dit kun je thuis ook creëren! In deze blog geef ik je tips hoe jij deze look in je eigen slaapkamer kunt neerzetten. Zo kom je ook thuis even helemaal tot rust.

1. Lekker slapen

Het allerbelangrijkste in de slaapkamer is natuurlijk het bed. Zowel het hoofdbord van je bed, als je matras en het beddengoed moeten van goede kwaliteit zijn en ervoor zorgen dat je helemaal kunt ontspannen. Een hoofdbord aan het bed geeft een groot en luxe gevoel. Denk hierbij aan een zachte stof met een effen kleur of subtiel patroontje. Voor een hotel chique gevoel staan er minimaal 4 sierkussens opgeklopt op bed.

Omdat dit jouw 'hotel' is kun je een dekbed uitkiezen die jij wilt. Dikke, crispy dekbedden geven wel een rijk en luxe gevoel. Besteed tot slot ook aandacht aan het opmaken van je bed. Zorg dat alles mooi strak ligt en maak elke ochtend je bed op.

slaapkamer-hotel-chiqueBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken




 

2. Opbergruimte

Hotelkamers zijn altijd opgeruimd wanneer je de eerste stap over de drempel zet. Er slingeren geen kleren of andere spullen rond. Als je een hotelkamer gaat nabootsen, dan zul je genoeg opbergruimte moeten creëren. Als je weinig ruimte voor kasten hebt, kun je extra opbergruimte creëren door voor een bed met lades te gaan. Wannneer je genoeg ruimte onder je bestaande bed hebt kun je hier ook een opbergbox onder leggen. Ook handig zijn nachtkastjes met lades of deurtjes, om alles wat je niet inzicht wilt achter te verstoppen.

slaapkamer-beton-muurBron: Interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken

 

3. Donkere verf en behang

Een donkere kleur op de muur geeft de slaapkamer een luxe en geborgen gevoel. Denk bijvoorbeeld aan donkerblauw, okergeel, donkergroen, bruin of bordeauxrood. En dit kleurtje op de muur hoeft niet perse verf te zijn. Juist behang wordt heel vaak gebruikt in hotelkamers. En dan vooral een behang met een duidelijke textuur. Tot slot kan goud ook een mooie toevoeging zijn en zorgen voor dat luxe gevoel.

donkere-chique-slaapkamerBron: Pakhuiswonen via HomeDeco Binnenkijken


Origin behang ornamenten taupe
Origin - luxury wallcoverings


 

4. Symmetrie

Kijken we naar de meubels en accessoires in hotelkamers, dan is er één ding dat duidelijk opvalt: symmetrie. Dit is iets dat de meeste hotelkamers gemeen hebben. Sommige mensen vinden het misschien saai om veel symmetrie toe te passen, maar je kunt niet ontkennen dat het heerlijk rustig en opgeruimd oogt. Houd dit in je achterhoofd bij het aanschaffen van accessoires en tijdens het decoreren.

chique-slaapkamerBron: Thuismusinterieur via HomeDeco Binnenkijken




 

Welke materialen?

We maken in deze kamer natuurlijk gebruik van zowel rijke kleuren als materialen. Denk hierbij aan velvet, bouclé, behang met textuur en donkerhout. Ga voor een nachtkastje in een donkere houtsoort, een velvet fauteuil om in te lezen of een bouclé poef. Qua raambekleding kun je gaan voor luxe gordijnen.

hotel-chique-slaapkamerBron: Pakhuiswonen via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
-Deze slaapkamers met een donkere muur zijn alles behalve kil
-Klopt er iets niet in je slaapkamer? Deze 6 dingen kunnen de oorzaak zijn
-De do's en don'ts voor een accentmuur in de slaapkamer

Tuin

De 4 tuintrends van 2024

geschreven door Gabrielle
De 4 tuintrends van 2024

Natuurlijke tuinen bieden een prachtige setting waarin we onze buitenruimtes kunnen transformeren tot plekken van rust, schoonheid en expressie. In het jaar 2024 presenteren tuinontwerpers en liefhebbers breed aanbod aan inspirerende trends die elk een unieke benadering van t...

meer...