Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Brand we love

Sustainable brand we love: Rebottled

geschreven door Marie-Louise
Sustainable brand we love: Rebottled
"Ik geloof in een wereld waarin je niet hoeft te kiezen tussen mensen, milieu en business, maar waarin deze drie hand in hand gaan" Jermain van der Graaf - Oprichter Rebottled

Rebottled is een duurzaam merk, dat is ontstaan vanuit de fascinatie voor een circulaire wereld. Waarom hergebruiken we bierflesjes wel, maar gooien we 440 miljoen wijnflessen direct na gebruik weg? Waarom wordt glas gesmolten in vervuilende ovens en waarom zijn mensen zich niet bewust van deze hoge impact van het milieu? Wat voor eigenaar en oprichter Jermain begon als een project bij studentenplatform Enactus, groeide uit tot een impactvolle onderneming, welke gevestigd is in Utrecht. Zijn missie is tot op de dag van vandaag hetzelfde gebleven: het afvalprobleem bestrijden op een duurzame én sociale manier, te beginnen bij de glasindustrie.

Het merk recyclet het glas niet – want wist je dat hierbij 85% (!) van de energie ten opzichte van nieuwe glasproductie verloren gaat en hiervoor ook nog eens 40% nieuw glas gebruikt wordt? Nee, Rebottled doet aan upcyclen. Hierbij wordt maar liefst de volle 100% van het product opnieuw gebruikt en hiermee bespaart Rebottled per glas 150 gram CO2 en 150 liter water. Hiernaast gebruikt het Utrechtse merk geen glasovens voor de upcycling. En dat heeft een serieuze impact op onze planeet.

Maar de duurzaamheid houdt niet op bij het upcyclen van lege flessen wijn. Het begint al bij het ophalen ervan, dit wordt namelijk gedaan met – jawel – een elektrisch busje. Rebottled ontfermt zich over het verzamelen van de flessen tot en met het inpakken van het eindproduct in verpakking. Is de fles kapot en dus niet meer geschikt voor het upcyclen? Dan biedt Rebottled een vergoeding of een korting aan, zodat er zo min mogelijk karton verbruikt wordt. Hiernaast gebruikt Rebottled ook nog eens duurzaam karton.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is om het merk met recht een volwaardig Sustainable Brand We Love te noemen, hebben we nog één laatste reden. Rebottled werkt namelijk ook nog eens samen met participatiebedrijf UW, waarbij zij werkgelegenheid bieden aan werknemers die een achterstand hebben op de arbeidsmarkt. Het gaat Rebottled namelijk niet om opleidingsachtergrond, geslacht of ras, maar om de juiste mindset: mensen die de wereld mooier proberen te maken. Op deze manier krijgen de werknemers een kans om het werk weer op te pakken. Jermain en zijn team geloven in een wereld waarin je niet hoeft te kiezen tussen mensen, milieu en business, maar waarin deze drie hand in hand gaan.

Hebben wij je interesse gewekt? Shop hier de favoriete producten van Jermain, marketing director Martin en creative director Samantha:

Tumblr Green
Het favoriete product van Jermain is de transparante Tumbler met groene gloed. De groene gloed geeft het product een hoog design gevoel. Dat zou hem al een extra reden geven om het glas te kopen. Het glas heeft een prachtig design én het is vele malen duurzamer. Win-win, dus!

Tumblr Clear
Het favoriete product van Martin is de Tumbler. Je kan bij veel drinkglazen nog de ziel zien en daardoor kan je goed zien dat het vroeger een wijnfles is geweest.

Rebottled Hanglamp
Het favoriete product van Samantha is de lamp. Het is een erg stijlvol product waarin de vorm van de wijnfles nog goed zichtbaar is.

Wil je de gehele collectie van Rebottled zien? Die bekijk en shop je hier.

Tuin

De 4 tuintrends van 2024

geschreven door Gabrielle
De 4 tuintrends van 2024

Natuurlijke tuinen bieden een prachtige setting waarin we onze buitenruimtes kunnen transformeren tot plekken van rust, schoonheid en expressie. In het jaar 2024 presenteren tuinontwerpers en liefhebbers breed aanbod aan inspirerende trends die elk een unieke benadering van t...

meer...