Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

10 tips om je kleine huis groter te doen lijken

geschreven door Rosa
10 tips om je kleine huis groter te doen lijken

De meeste interieur liefhebbers dromen van een prachtig groot huis met een grote tuin, waar je overal kamers en hoekjes hebt om mooi in te richten. Dit hebben we niet allemaal, maar een klein huis kan ook heel fijn zijn. Speciaal voor jou hebben wij de beste tips op een rijtje gezet waardoor jouw huis meteen een stuk ruimer oogt.

1. Verf of behang het plafond

Als je aandacht naar het plafond getrokken wordt, voelt de kamer automatisch een stuk groter. Kies voor een leuke print behang of verf er zelf iets moois op. Zorg er wel voor dat het niet te druk en te donker wordt, dan krijg je juist het tegenovergestelde effect. Je kunt ook aan de slag gaan met een subtiele kleur op het plafond.

roze-plafond-eethoekBron: Cinterior_ via HomeDeco Binnenkijken

Origin behang palmbladeren taupe
Origin - luxury wallcoverings



 

2. Gebruik lichte kleuren

Donkere kleuren maken je huis wat knusser, maar absorberen ook het licht - waardoor de ruimte kleiner lijkt. Lichte kleuren daarentegen reflecteren het licht en zorgen er op deze manier voor dat je kamer groter oogt. De vloer en wanden reflecteren het meeste zonlicht, maak hier dus handig gebruik van. Dit doe je door gebruik te maken van een licht kleurenpalet.

huis groter lijkenBron: Stijlt via HomeDeco Binnenkijken




 

3. Hang planken & lijsten (om)hoog

Ook deze tip is weer zodat de aandacht naar boven wordt getrokken. Je kijkt nu automatisch naar boven waardoor de kamer hoger, dus ruimer, oogt.

woonkamer groter doen lijkenBron: Interieurvan_Eva via HomeDeco Binnenkijken




 

4. Kies voor groot meubilair

In kleine ruimtes kun je beter kiezen voor een 'statement' meubelstuk zoals een grote bank, dan voor verschillende, kleinere meubels. Als er veel verschillende, kleine meubelstukken staan oogt een ruimte sneller rommelig en vol. Door te kiezen voor een groot meubelstuk lijkt je ruimte dus groter. Let wel op dat het meubel goed past in de ruimte en niet krap op de muren staat. Want dit kan juist wel een 'vol' effect geven.

minimalistische-woonkamerBron: Interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken




 

5. Gebruik streepjes

Als je een kledingstuk draagt met horizontale streepjes lijk je breder en met verticale streepjes lijk je langer. Deze regel is ook van toepassing op je huis. Kies voor langwerpige streepjes om je huis 'langer' te laten lijken en kies voor horizontale streepjes om je huis breder te laten ogen. Minder fan van streepjes? Pas het toe op de muur met een behang waarvan de strepen erg dun zijn.

minimalistische-slaapkamer-strepenBron: Walraofficial via HomeDeco Binnenkijken


Origin behang strepen structuur wit
Origin - luxury wallcoverings


 

6. Laat de ramen onbedekt

Laat de ramen onbedekt, zonder gordijnen. Op deze manier valt er meer licht naar binnen en creëer je de illusie dat je ruimte groter is. Als je omwille van je privacy toch graag gordijnen wilt, kies dan voor inbetween gordijnen. Deze laten toch het licht door en ogen minder grof.

woonkamer-open-ramenBron: Heerlijk_t_huis via HomeDeco Binnenkijken




 

7. Gebruik glas

Behalve dat glas hartstikke hip staat in je interieur, zorgt het er ook nog eens voor dat je ruimte groter lijkt! Dit komt doordat glazen meubilair niet zo groot oogt in je huis en het uitstekend licht weerkaatst.

glazen-bijzettafel-woonkamerBron: Villajamilla via HomeDeco Binnenkijken




 

8. Gebruik spiegels

Naast glas, zijn spiegels misschien wel de beste manier om licht te reflecteren. Hang een spiegel op tegenover een raam en je ruimte lijkt meteen een stuk groter. Grote spiegels ophangen aan de muur is sowieso een goed plan omdat je kamer hier automatisch groter door lijkt.

grote-spiegel-woonkamerBron: Mdliving via HomeDeco Binnenkijken




 

9. Kies voor meubilair op pootjes

Door voor meubilair op pootjes te gaan lijkt je kamer automatisch ruimer. Er ontstaat namelijk meer ruimte onder de bank. Dit oogt heel luchtig en open wat weer voor een 'groots' effect zorgt.

kleine woonkamer tipsBron: Nancypolman via HomeDeco Binnenkijken




 

10. Ga voor grote accessoires

Kies voor grotere accessoires in plaats van voor veel kleine accessoires. Door voor grotere accessoires te gaan, lijkt je kamer een stuk luxer en groter. Toch graag meer items? Ga dan voor ongelijke getallen. Stijl bijvoorbeeld drie sierkussens of vijf accessoires op de vensterbank.

accessoires-plant-pilaarBron: Splitlevelhome via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- 6x creatief opbergen in de babykamer
- Met deze 4 tips creëer je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer
- 5 tips: zo laat je je huis eruitzien alsof je een interieurstylist hebt ingehuurd

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...