Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Deze vijf tips voorkomen dat je interieur gedateerd en uit de mode raakt

geschreven door Mara
Deze vijf tips voorkomen dat je interieur gedateerd en uit de mode raakt

Is jouw interieur altijd helemaal volgens de laatste trends, maar ben je het ook snel zat? Met deze tips voorkom je dat je interieur gedateerd en uit de mode raakt!

1. Ga niet te veel in op trends

Grote kans dat een outfit met een bomberjack, witte gympen en een spijkerbroek met patches, binnen een jaar alweer uit de mode is. Hetzelfde geldt voor ultra trendy interieur items! Om te voorkomen dat je interieur snel uit de mode raakt, kun je het het beste rustig houden als het om trends gaat.

Kies telkens voor slechts een aantal items en richt er vooral niet je complete huis mee in. Dat brengt ons direct op de volgende tip: een tijdloze basis.


2. Houd een tijdloze basis

Tuurlijk, die eettafel met marmeren blad en koperen poten is ontzettend gaaf, net als het flamingo behangetje en de roze velvet bank. Maar echt een neutrale basis is het niet en waarschijnlijk ben je volgend jaar alweer toe aan een volledig nieuw interieur. Niet héél vriendelijk voor je portemonnee.

Onze tip: hanteer de 80/20 regel. 80% procent van je interieur is basic en/of tijdloos en de overige 20% vul je met trendy items. Een tijdloze basis hoeft natuurlijk geen saaie, degelijke basis te zijn. Je kunt gerust voor een statement eettafel gaan of een opvallende bank, zolang deze wel tijdloos is.


3. Vernieuw ieder seizoen

Als je dezelfde 80/20 regel hanteert als wij, dan blijft die 80% jarenlang hetzelfde. Tijd dus om ons te richten op die andere 20%! Om te voorkomen dat je verveeld en uitgekeken raakt op je interieur, is het handig om die 20% ieder seizoen te veranderen.

Dat kan heel simpel zijn: een aantal nieuwe vaasjes op tafel, een ander kussentje op de bank, andere kleur kaarsen op de vensterbank, een schapenvacht in de stoel et cetera.


4. Omarm minimalism

Hoe meer trendy accessoires in je interieur, hoe groter de kans is dat het geheel uit de mode raakt. Probeer je huis dan ook niet te vol te stoppen met accessoires. Houd het rustig! Zo voorkom je een overdosis aan gedateerde woonaccessoires. :-)


5. Verf regelmatig

Krassen, verkleuringen, vlekken: zelfs de beste verf kan er na verloop van tijd last van krijgen. Het is daarom aan te raden om de muren iedere paar jaar opnieuw te verven, óók als je gewoon dezelfde kleur wilt houden.



Bron foto's: Planete Deco

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...