Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

Van kinderkamer naar stoere tienerkamer

geschreven door Iboya
Van kinderkamer naar stoere tienerkamer

Is jouw zoon of dochter op het punt gekomen dat ze hun kamer te kinderachtig vinden? Dan wordt het tijd om de kinderkamer om te toveren naar een stoere tienerkamer! Zo doe je dat.

Groter bed en kast

De eerste stap is uitkiezen welke meubels en spullen wel en niet kunnen blijven. Heb je bijvoorbeeld meubels met neutrale kleuren, dan kunnen die best in de tienerkamer blijven. Als je dit hebt gedaan kun je beginnen met de make-over! Begin bij het bed. Aangezien jouw zoon of dochter gaat groeien of al in de groei is, is het verstandig om meteen een groot bed aan te schaffen. Niet alleen het bed mag een slagje groter, ook de kast. De kledingmaten worden natuurlijk ook steeds groter, dus in het kleine kinderkledingkastje passen straks de kleren niet meer.

meiden tienerkamerBron: homedit

Andere kleur op de muur

Van kinderkamer naar tienerkamer betekent ook een andere kleur op de muur. De kleuren mogen stoerder en volwassener. Een andere kleur verf op de muur geeft de kamer meteen een andere look. Overleg dan ook met je zoon of dochter wat ze mooi vinden. Je kunt ook kiezen voor een neutrale kleur, zo hoef je niet ieder jaar een ander kleurtje op de muur te doen omdat je kind het weer anders wil ;).

TienerkamerBron: onlyhomely

Plek om te relaxen

Tieners vinden het fijn om een plek te hebben om even te relaxen. Hier kunnen ze muziek luisteren, filmpjes kijken of een boek lezen. Ook handig en leuk voor als er vrienden en vriendinnen over de vloer komen. Neem bijvoorbeeld een toffe hangstoel, zitzak of een bankje. Jongens vinden het vaak leuk om te gamen, dus een ‘game stoel’ is vaak al een goede toevoeging aan de kamer. Als je niet veel ruimte hebt, doen lekkere plaids en kussens het ook vaak goed. Het bed is tenslotte het lekkerst om op te relaxen!

tienerkamer met hangstoelBron: lanternlanedesigns

beschrijving wat er op de foto te zien isBron: leneronfeldt

Bureau

Een bureau is een must in een tienerkamer. Nu ze huiswerk gaan krijgen is het handig dat in hun eigen kamer te kunnen doen. Je hebt ook een goede bureaustoel nodig die comfortabel zit. Zet vooral dingen op je bureau die echt nodig zijn. Houd het voor de rest rustig, zodat er zo min mogelijk afleiding is.

bureau in slaapkamerBron: cultfurniture

Opbergruimte

Ouder worden betekent minder speelgoed, maar dat betekent helaas niet minder troep! Opbergruimte is altijd handig, in iedere kamer. Zorg daarom ook voor genoeg opbergruimte in de tienerkamer. Neem bijvoorbeeld een extra ladekast of neem een bed waar lades onder zitten. Zo wordt de mooie nieuwe tienerkamer misschien minder snel een rommeltje ; ).

beschrijving wat er op de foto te zien isBron: architectureartdesigns

Zie ook:
- Maak met behang een statement
- Zo maak je het kleinste kamertje in huis stijlvol
- Trend: grote hanglampen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...