Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

5 dingen die je beter niet kunt doen in een kleine keuken

geschreven door Julia
5 dingen die je beter niet kunt doen in een kleine keuken

Een keuken indelen kan een hele uitdaging zijn, en een kleine keuken al helemaal. Heb jij een kleine keuken en lijkt het of de muren op je afkomen? Wellicht heb je één van de vijf veelvoorkomende fouten gemaakt. Hieronder vertel ik je welke vijf dingen je beter niet kunt doen in een kleine keuken. Grote kans dat je keuken na het toepassen van deze tips wat ruimer oogt.

1. De ruimte tussen de bovenste kastjes en het plafond onbenut laten
Op het moment dat je die ruimte onbenut zou laten, zou het plafond lager lijken en de keuken dus nog kleiner lijken. Ook geef je, als er ruimte tussen de bovenste kastjes en het plafond zit, stof de kans om zich op te hopen op de kastjes. Wat je kunt doen om de ruimte op te vullen is een extra rij kastjes op de bovenste rij plaatsen of de ruimte op laten vullen zoals bij de keuken hieronder.

kleine keuken Bron: Archidea

2. Kunstplanten neerzetten
Kunstplanten lijken van een afstand vaak nog wel echt, maar in een kleine keuken sta je er zo dichtbij dat de kans groot is dat je ziet dat ze niet echt zijn. Ga liever voor echte planten. Denk aan orchideeën, vetplanten of cactussen. Ze zien er mooi uit en hebben weinig verzorging nodig.

kleine keuken Bron: Useful

3. Materialen gebruiken die snel dateren
Mocht je je huis ooit nog willen verkopen, dan zullen de kopers misschien niet door de gedateerde stijl van je keuken kunnen heenkijken. Ga liever voor materialen die tijdloos zijn. Jeuken je handen bij elke nieuwe trend en wil je er toch iets mee doen? Verwerk de trends dan in kleinere accessoires.

kleine keuken Bron: Happymodern

4. Teveel spullen op je aanrecht zetten
Naast het vermijden van vlekken is het belangrijk om het aanrecht zo leeg mogelijk te houden. Behalve apparaten die je dagelijks gebruikt zoals een koffiezetapparaat of een waterkoker, zouden er zo weinig mogelijk spullen op moeten staan. Zorg ervoor dat je genoeg opbergplek creëert voor spullen. Een leeg aanrecht doet wonderen!

kleine keuken Bron: remodelista

5. Te weinig verlichting aanbrengen
Eén van de belangrijkste elementen in kleine ruimtes is licht. Licht kan ervoor zorgen dat een kleine keuken groter lijkt. Een goede hanglamp en licht onder keukenkastjes zijn must-haves.

kleine keuken Bron: realhomes

Zie ook:
-Pimp de keuken met velvet barkrukken
-5 tips voor een georganiseerde keuken
-13x de mooiste landelijke keukens

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...