Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

5x natuurlijke materialen om in huis te halen

5x natuurlijke materialen om in huis te halen

Natuurlijke materialen zijn, naar mijn mening, de fijnste materialen om mee te werken in huis. Ze zijn duurzaam, ecologisch en creëren een rustige en stijlvolle sfeer. Designers kiezen ook steeds meer voor duurzame materialen.

Er zijn tal van natuurlijke materialen waaruit je kunt kiezen. Vandaag zet ik er vijf voor je op een rijtje. Welke is jouw favoriet?

1. Jute

Jute is één van de goedkoopste natuurlijke vezels en wordt na katoen het meest gebruikt. Dit stoere materiaal zie je de laatste tijd veel terug in bijvoorbeeld vloerkleden, maar ook in opbergmanden. Door jute in huis te halen breng je rust met een stoere touch in huis.

natuurlijke materialen
Bron: The Design Chaser

2. Touw

Sinds een tijdje is touw weer helemaal terug in het interieur. We zijn weer volop bezig met oude ambachten als breien, haken en ook macramé wordt veel toegepast. Hier hebben we natuurlijk touw voor nodig. In het interieur zie je touw bijvoorbeeld ook terug in de verlichting met enkel alleen een peertje eraan.

slaapkamerBron: inailesetdesigner.blogspot.com

3. Bamboe

Ook bamboe is de verzamelnaam voor heel veel grasvarianten en is zeer milieuvriendelijk. We zien bamboe in het interieur onder andere terug in wasmanden of lampenkappen. Naast het materiaal bamboe kun je natuurlijk ook gewoon een bamboeplant in huis nemen! Er zijn twee soorten bamboeplanten die als kamerplant kunnen leven: de Bambusa Vulgaris en Bambusa Ventricosa.

natuurlijke materialen
Bron: Miss Bloom

4. Leer

Leer is ook een natuurlijk materiaal en is heel fijn om mee te werken in het interieur. Het heeft een stoere en exclusieve uitstraling. Leer zien we vooral terug op banken, fauteuils en kussenhoesjes.

natuurlijke materialen
Bron: Mango and Salt

5. Wol

Wol is zeker in deze koudere maanden super fijn om te gebruiken in het interieur! Natuurlijk wol creëert warmte in huis en zorgt voor een gezellig winters sfeertje. Mijn favoriet gaat toch wel uit naar de grof gebreide wollen plaids!

natuurlijke materialen
Bron: Interior Design Pro

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...