Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Alles wat je wilt weten over gedroogde Judaspenning

geschreven door Rebecca
Alles wat je wilt weten over gedroogde Judaspenning

Wij hoeven denk ik niet meer te vertellen dat droogbloemen een flinke comeback hebben gemaakt. In dit artikel kan je daar alles over lezen. Waarschijnlijk heb je zelf ook wel een paar bosjes droogbloemen in huis staan en wij geven je groot gelijk! In onze HomeDeco Binnenkijken App zien wij vaak het welbekende Pampasgras voorbijkomen. Maar heb je ook al eens gehoord van gedroogde Judaspenning? In dit artikel leggen wij uit wat gedroogde Judaspenning is en waarom wij er fan van zijn!

Judaspenning

Wat is Judaspenning?
Judaspenning, ook wel Lunaria Annua genoemd, is een erg veelzijdige plant. Zo fleurt hij eerst je tuin op met zijn paarse of witte bloemetjes. Zodra hij uitgebloeid is zullen er groene schijfjes ontstaan. Dit zijn 'zaaddozen', waar zaadjes voor nieuwe Judaspenning in groeien. Tijdens het drogen van de Judaspenning zullen deze groene schijfjes bruin worden. En precies die verkleurde schijfjes zorgen ervoor dat Judaspenning niet alleen in bloei, maar ook gedroogd erg mooie decoratie is.

Judaspenning

Het drogen van Judaspenning
Judaspenning kan buiten op natuurlijke wijze drogen door de zon. Als dit niet lukt (door bijvoorbeeld regenachtige zomermaanden) kan je de takken afknippen en binnen laten drogen. Wanneer de zaaddozen droog genoeg zijn kan je aan beide kanten van de schijfjes een laagje afhalen. De middelste flinterdunne vliesjes die blijven zitten zijn de 'penningen'. Doordat de penningen een zilveren, glanzende, doorzichtige gloed hebben gekregen, blijft er een sierlijke tak over. Een leuk priegelwerkje voor makkelijke en originele decoratie dus!

JudaspenningJudaspenning

Zie ook:
- Shoppen: de mooiste droogbloemen met bijpassende vazen
- Dit zijn de leukste interieurs met droogbloemen uit de Binnenkijkers
- 5 Manieren om droogbloemen te stylen in je interieur

 
 
Inspiratie

Inspiratie: interieurs met witte muren

geschreven door Julia
Inspiratie: interieurs met witte muren

De laatste jaren zien we steeds meer interieurs waarbij een kleur is aangebracht op de muren. Een kleurtje op de wand is een simpele manier om je interieur meer aan te kleden, maar dit is niet noodzakelijk voor een aangekleed geheel. Wil jij je muren liever wit laten? In deze blog laat ik je een ...

meer...