Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

De meest gemaakte fouten bij het inrichten van een nieuw huis

De meest gemaakte fouten bij het inrichten van een nieuw huis

Het inrichten van je nieuwe huis is super leuk! Maar het kan ook heel lastig zijn. Wat werkt wel en wat werkt niet in een interieur? Wij hebben 5 grote fouten op een rijtje gezet die heel veel mensen maken bij het inrichten van hun nieuwe huis. Lees gauw verder!

1. Heel enthousiast beginnen met te veel accessoires kopen
Het is zo verleidelijk en zo leuk om naar een woonwinkel te gaan en alle accessoires te kopen die je maar leuk vindt terwijl je bijvoorbeeld nog niet eens een bankstel of een eettafel hebt aangeschaft. Je ziet het al helemaal voor je hoe je deze accessoires in jouw woonkamer gaat stylen. Maar vaak is het achteraf een hele teleurstelling. Passen deze accessoires wel zo goed bij de meubels die ik heb gekocht? Zijn het er niet te veel? Is dit niet te rommelig? Het beste is daarom om eerst te gaan voor de basis. Kies materialen, kleuren en meubels en ga daarna pas erop uit voor de accessoires! Maar natuurlijk kan een beetje inspiratie opdoen van te voren geen enkel kwaad ;-)

2. Eerst de kleur van de muur kiezen en daar de meubels op aanpassen
Een grote valkuil is om meteen de muur te gaan schilderen in de kleur die jij prachtig vindt terwijl je voor de rest van het interieur nog geen plan hebt. Het beste is om een soort materialen- /kleurenbord te maken voor jezelf. Kies eerst alle materialen van bijvoorbeeld de kast en de eettafel. Kies je vloer, kies de stof van je bank en kijk vervolgens naar een kleur voor op de muur. Leg al deze staaltjes eens bij elkaar en zie wat er gebeurt. Ben je tevreden? Dan kun je alles gaan uitvoeren!

3. Teveel vastklampen aan één woonstijl
"Is mijn interieur wel in één stijl?" Dat is iets waar mensen vaak onzeker over zijn wanneer ze hun nieuwe huis gaan inrichten. Dit is nergens voor nodig! Als jij een antieke kast in jouw strakke keuken wilt plaatsen dan kan dat! Zo wordt jouw interieur juist persoonlijk en uniek. Het enige waarvoor je moet oppassen is dat het geheel niet rommelig oogt.

4. Te weinig aandacht voor verlichting
Wanneer je sfeer wilt creëren in huis is de verlichting een hele belangrijke factor. Zorg er niet alleen voor dat je genoeg verlichting plaatst, maar ook dat er voldoende daglicht naar binnen komt. Plaatst desnoods een spiegel die ervoor zorgen dat het licht weerkaatst. Daarnaast is het plaatsen van verlichting dus ook heel belangrijk. Eigenlijk heeft elke ruimte meer dan 1 lichtpunt nodig. Wissel af met hanglampen, staande lampen en tafellampen en bepaal voor elke ruimte wat voor een functie het licht zal hebben.

5. Ramen verstoppen achter de gordijnen
Nog een fout die mensen veel maken, is de gordijnen te dicht op de ramen hangen. Laag hangende gordijnen laten het plafond lager lijken dan dat ze zijn waardoor de ruimte automatisch ook kleiner wordt. Ook wordt het daglicht meer geblokkeerd (zie punt 4). Hang je gordijnen dus 'groots' op voor het mooiste resultaat!

fouten interieur
Bron: Trendenser

Zie ook:

- De meest gemaakte fouten bij het inrichten van een kleinere ruimte
- Hoe weet je of een item in je interieur past?
- Dit zijn de kenmerken van de 9 populairste interieurstijlen

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...