Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
De meest gemaakte fouten bij het kiezen van een kleur in je interieur

De meest gemaakte fouten bij het kiezen van een kleur in je interieur

We weten allemaal wel dat kleur iets doet met het interieur. Een andere kleur op de muur kan al een hele andere sfeer in huis geven. Maar het kiezen van een kleur voor in huis kan veel twijfels en onzekerheid met zich meebrengen. Er worden dan ook veel fouten gemaakt wanneer het gaat om de kleurkeuze.

Dit artikel helpt je om deze fouten in ieder geval niet meer te maken bij het kiezen en toepassen van een kleur. Lees gauw verder!

1. De keuze wordt gemaakt bij slecht licht

Dit is één van de meest gemaakte fouten bij het kiezen van een nieuwe kleur voor in huis. De keuze wordt gemaakt in een bouwmarkt of winkel waar het licht heel anders is dan thuis. Zo kan de kleur bij jou thuis ineens veel lichter of donkerder zijn dan dat je in gedachte had. Neem daarom altijd staaltjes mee en maak de keuze thuis! Kies je bijvoorbeeld een nieuwe kleur voor op de muur? Dan kun je thuis gelijk zien of deze kleur wel bij de vloer past.


Bron: Elle Decoration

2. Er wordt te veel van dezelfde kleur gebruikt

Als je eenmaal een kleur hebt gekozen, is het de kunst om die op de juiste manier toe te passen in je interieur. Het kan zijn dat je de kleur zo mooi vindt, dat je er in doorslaat. Mintgroen op de muur, mintgroene gordijnen en mintgroene accessoires... Zorg wel dat jouw interieur interessant blijft! Dit doe je onder andere door een juiste balans te vinden in kleur.


Bron: Streamline Design

3. Er is geen duidelijk kleurenpalet

Deze fout is eigenlijk het tegenovergestelde van punt 2. Wanneer je elke kamer in het huis een hele andere kleur geeft, kan het een onsamenhangend geheel worden. Zorg ervoor dat je een duidelijk kleurenpalet hebt dat je doorvoert door het hele huis. Je hoeft dan natuurlijk niet overal dezelfde kleur te gebruiken, zoals uitgelegd bij punt 2. De kunst is om een balans te vinden. Denk bijvoorbeeld aan verschillende tinten van een kleur.


Bron: Design-seeds

4. Een te felle kleur kiezen

Voor ruimtes waarin je veel bent, is het verstandiger om een kleur te kiezen die niet al te veel op je af komt en die je niet snel zat raakt. Kies daarom niet voor een te felle kleur. Je zult merken dat je hier onrustig van wordt. Wil je nou toch een fel kleurtje in huis? Schilder dan bijvoorbeeld één wand in de hal of plaats een mooi statement-accessoire in een mooie felle kleur.


Bron: Studiolab Decor

5. Kleine ruimtes wit laten

Bij een kleine ruimte wordt er vaak voor gekozen om deze wit te houden in de hoop dat de ruimte wat groter lijkt. Dit kan al gauw heel onpersoonlijk en saai overkomen. Er zijn zat voorbeelden van kleine ruimtes met een donkere geverfde muur waar dit geweldig staat! Dus heb je bijvoorbeeld een kleine slaapkamer? Wacht nog even met de beslissing om hem wit te verven maar bekijk nog eens goed alle mogelijkheden!


Bron: Ikea

Zie ook:

- 10x de populairste interieurs van Pinterest
- Dit is dé trend van het moment!
- De meest gemaakte fouten bij het verven van de muur