Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Dingen die je beter niet kunt doen bij het kiezen van een nieuwe kleur

geschreven door Tess
Dingen die je beter niet kunt doen bij het kiezen van een nieuwe kleur

We weten allemaal dat kleur heel bepalend is in een interieur. Een andere kleur op de muur kan weer een geheel nieuwe sfeer in huis brengen. Juist daarom kan het kiezen van een kleur in huis veel twijfels en onzekerheid met zich meebrengen. Er zijn een aantal dingen die je beter niet kunt doen en in deze blog geven we jou hiervoor een aantal tips!

Uiteraard blijft de keuze altijd aan jou en is er niet echt een goed of fout!

1. Een kleurkeuze maken bij slecht licht

Het lijkt logisch, maar dit gebeurt toch nog best vaak! De keuze wordt gemaakt in een bouwmarkt of winkel waar het licht heel anders is dan thuis. Zo kan de kleur bij jou thuis ineens veel lichter of donkerder zijn dan dat je in gedachte had. Neem daarom altijd staaltjes mee en maak de keuze thuis! Kies je bijvoorbeeld een nieuwe kleur voor op de muur? Dan kun je thuis gelijk zien of deze kleur wel bij de vloer en meubels past.

blauwe-muur-interieur bron: Elle Decoration

2. Teveel van dezelfde kleur gebruiken

Als je eenmaal een kleur hebt gekozen, is het de kunst om die op de juiste manier toe te passen in je interieur. Het kan zijn dat je de kleur zo mooi vindt, dat je er in doorslaat. Rood op de muur, Rode gordijnen en rode accessoires... Het kan zijn dat je dit achteraf toch niet zo mooi vindt. Balans is key! Toch liever heel veel van jouw lievelingskleur? Gebruik dan verschillende kleurnuances van dezelfde kleur voor een chique ton-sur-ton effect, zoals hieronder gedaan is!

ton-sur-ton Bron: Ferm Living

3. Geen duidelijk kleurenpallet hebben

Bij de vorige tip gaven we aan dat het gebruiken van meerdere kleuren kan zorgen voor een mooier resultaat. Maar ook dit zou in evenwicht moeten zijn. Wanneer je in elke ruimte van het huis een andere kleur kiest, kan het een onsamenhangend geheel worden. Als je dit wil voorkomen, is het goed om van te voren na te denken over een duidelijk kleurenpallet. Maak een moodboard!

kleurenpalet-koel Bron: Design-seeds

4. Een te felle kleur kiezen

Houd jij van grote statements in het interieur, maar gaat een felle kleur op de muur net iets te ver? Dat snappen we! Een felle kleur op de muur kan al snel druk en chaotisch ogen. Toch een felle kleur toevoegen? Schilder dat een mooie kast zodat dit een echte eyecatcher wordt.

gele-kastBron: Studiolab Decor

5. Kleine ruimtes wit laten

Bij een kleine ruimte wordt er vaak voor gekozen om deze wit te houden in de hoop dat de ruimte wat groter lijkt. Klopt, lichte kleuren maken de ruimte groter. Maar wees niet bang om kleur in kleine ruimtes te gebruiken. Ook met andere manieren kun je een ruimte groter doen lijken. Bijvoorbeeld door een grote spiegel te gebruiken. Of schilder een horizontale streep op de wand!

hal Bron: Annemsiegers via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 10x de populairste interieurs van Pinterest
- Trend: nude tinten in je interieur
- De meest gemaakte fouten bij het schilderen van de muur

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...