Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND 
  • Shop 400+ merken
Inspiratie

Dit is het geheim van de mensen met altijd een opgeruimd huis

geschreven door Rosa
Dit is het geheim van de mensen met altijd een opgeruimd huis

We kennen allemaal wel iemand wiens huis er altijd netjes uit lijkt te zien. Alles lijkt schoon en opgeruimd te zijn. Dit kan soms enorm frustrerend zijn, helemaal als jij dat 'opruim-gen' mist. Wist je dat je jezelf de gewoonte kunt aanleren om toch altijd een opgeruimd huis te hebben zonder dat het je teveel moeite kost? Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder.

De basis
Dit is misschien een voor de hand liggende tip, maar als je dit iedere dag doet, zijn de andere tips veel makkelijker vol te houden! Ruim iedere avond even je spulletjes op. Haal een doekje over het aanrecht en de eettafel, ruim de vaatwasser in en uit en gooi je troep direct weg. Geloof ons, dit is al het halve werk. Als je dit iedere dag netjes bijhoudt wordt het een gewoonte en kost het je geen moeite meer.

Tip 1: ruim altijd direct je kleding op
Ik denk dat iedereen wel bekend is met 'de stoel'. Je weet wel, die stoel in de slaapkamer waar je je gedragen kleding opgooit na een dag dragen. Vaak is deze kleding te schoon voor de wasmand en te vies om in de kast te hangen. Deze stapel groeit met de dag en na een tijdje besluit je om de hele berg in de wasmand te gooien. Besluit daarom om vanaf nu iedere avond je kleding op te ruimen. Gooi het direct in de wasmand of hang het op een hangertje om te laten luchten. Is de kleding nog helemaal in orde? Vouw het dan op en leg het terug in je kast. Dit kost je per avond slechts 2 minuutjes en het scheelt een hoop rommel.

opgeruimd-huis

Tip 2: heb je dubbele items? Weg ermee
Oké, eerlijk is eerlijk. Stiekem zijn we allemaal een beetje verzamelaars. We vinden het vaak lastig om dingen weg te gooien. Toch raad ik aan om daar vanaf nu mee te beginnen! Begin met alle dubbele items weg te doen. Want, wat moet je met 5 scharen, 3 borstels en een paar halflege flessen haarspray?

Tip 3: ruim jassen en schoenen direct op
We hebben het al zo vaak gezegd: de hal is een beetje het visitekaartje van je huis. Zorg dus dat deze ten alle tijden netjes opgeruimd is. Hang je jas aan de kapstok en berg je schoenen op in een afgesloten schoenenkast. Kleine moeite, groots resultaat. Wil je nog meer tips om je hal netjes te houden? Lees dan hier de meest gemaakte stylingfoutjes waardoor je hal een stuk goedkoper oogt.

opgeruimd-huis

Tip 4: verzamel je afwas niet
Ben jij helaas niet in het bezit van een vaatwasser? Dan zal je toch echt moeten afwassen. Als je iets vies hebt gemaakt, was het dan direct af. Dit klinkt nu misschien wat heftig, maar als je je bedenkt dat dit per afwasbeurt maar twee dingen zijn, valt het best mee. Droog je afwas ook direct af. Het laten drogen op een druiprek staat slordig.

Tip 5: maak tussendoor schoon
Heb jij ook zo'n hekel aan schoonmaken en stel je het daarom het liefst uit? Dan is deze tip speciaal voor jou bedoeld! Maak tussendoor schoon, zodat je niet meer een grote schoonmaak hoeft te houden. De basis is al heel simpel; haal altijd na een kop koffie met vrienden of een maaltijd een doekje over de tafel heen. Maak gauw voordat je gaat douchen het toilet schoon en maak na het douchen de douchecabine droog. Vouw de was op terwijl je jouw favoriete serie kijkt en haal een Swiffer door het huis terwijl je aan de telefoon bent. Zo stapelt het vuil zich niet op en hoef je dus minder vaak een grote schoonmaak te houden. Win-win!

opgeruimd-huis

Tip 6: houd de vloer altijd netjes
De vloer is het grootste oppervlakte in huis. Hier loop je ook nog eens dagelijks met je (vieze) schoenen overheen. Je begrijpt dus dat een vieze vloer direct het héle huis onverzorgd over laat komen. Nu snappen wij ook wel dat je niet iedere dag wilt stofzuigen. Haal in plaats daarvan dagelijks even gauw een Swiffer door huis. Hierdoor hoef je niet alleen minder vaak te stofzuigen, ook afstoffen hoeft op deze manier minder vaak doordat je een hoop stof al verwijderd. Deze tip geldt natuurlijk alleen voor de mensen die regelmatig thuis zijn. Als je fulltime werkt en alleen in de avond thuis bent, zul je ook niet iedere dag met de Swiffer erdoorheen hoeven.

opgeruimd-huis Bron alle foto's: My Scandinavian Home

Zie ook:
- Decoreer je keuken met deze 4 budgettips
- Zo verzorg je een orchidee
- Door deze trend hoef je je planten nooit meer water te geven!

 
 
Tuin

Creëer een groene oase in jouw tuin midden in de stad

geschreven door Lynn
Creëer een groene oase in jouw tuin midden in de stad

Stel je eens voor: een groene oase midden in de stad, waar je kunt ontsnappen aan de drukte en hectiek van het dagelijks leven. Een plek waar je vrienden en familie kunt uitnodigen, kunt loungen en kunt genieten van gezellige zomeravonden met heerlijk eten. Klinkt dat niet als...

meer...