Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Dit zijn de voordelen van een ovale eettafel

geschreven door Rebecca
Dit zijn de voordelen van een ovale eettafel

Hoe mooi rechthoekige eettafels ook kunnen zijn, grote kans dat ze niet écht opvallen. Er wordt namelijk erg vaak voor deze vorm gekozen. Want eerlijk is eerlijk; een rechthoekige eettafel heeft ook wel heel veel voordelen én we zijn eraan gewend. Wil je een iets uniekere en opvallendere weg inslaan? Ga dan dus voor een andere vorm! Wij hebben bijvoorbeeld al eens eerder geschreven over de voordelen van een ronde eettafel. Maar heb je ook wel eens gedacht aan een ovale eettafel? Ovaal heeft vele voordelen, en die hebben wij voor jou op een rijtje gezet!

Uniek
Het allereerste voordeel hebben wij al even genoemd: een ovale eettafel is specialer om in je huis te hebben staan. Waar een rechte hoeken en lijnen kunnen wegvallen in je interieur, vallen ronde en ovale vormen namelijk juist op! Dit komt doordat Nederlandse kamers veel strakke en rechte lijnen bevatten. Rondere vormen springen er dan al snel uit.

eetkamerBron: Kave Home

Kave Home - Andraitx ovale eettafel 195 x 95 cm
Prijs onbekend
Kave Home - Schilderij Uptown 50 x 70 cm Amsterdam
Prijs onbekend

Kave Home - Stoel Olympia licht grijs
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Meer zitplek
In vergelijking tot een ronde, kan je aan een ovale eettafel meer mensen kwijt. Dat is erg voordelig, aangezien je eettafels met ronde vormen niet zomaar kan verlengen door er een tweede tegenaan te schuiven. En voor nóg meer zitplek zijn er ook nog eens uitschuifbare ovale eettafels!

eetkamerBron: Kave Home

Geen hoeken
De hoeken van een rechthoekige tafel brengen een aantal nadelen met zich mee. Zo heeft iedereen zich wel eens aan zo'n hoek gestoten. Iets waar je je bij ronde vormen niet druk om hoeft te maken. Zonder die hoeken hoeft ook niemand aan het hoofd te zitten! Een ovale eettafel scheelt een hoop ongemakkelijkheid en blauwe plekken dus.

eetkamerBron: Kave Home

Oogt compacter
Naast dat een ovale eettafel simpelweg een kleiner oppervlakte inneemt dan een rechthoekige, oogt het meubelstuk door de ronde vormen ook compacter. Dit zorgt ervoor dat de ruimte waarin de eettafel staat er niet snel 'vol' uit zal zien. Een ideale optie voor in kleinere ruimtes dus!

radiatorBron: Kare Design

Gezellig
Het is ongelofelijk gezellig om aan een ovale eettafel te zitten. De mensen waarmee je praat tijdens het eten hoeven dan namelijk niet per se tegenover of naast je te zitten. De vorm maakt(oog)contact met iedereen mogelijk. Zo kan je dus makkelijk een gesprek aangaan met het hele gezelschap!

eetkamerBron: Kave Home

Zie ook:
- Inspiratie: een ovale eettafel in je interieur
- Waarom je voor een ovale eettafel moet gaan
- Inspiratie: dit is waarom je voor een ronde salontafel moet kiezen

 
 
Kerst

De leukste kerstdecoratie voor de Bohémien woonstijl

geschreven door Rosa
De leukste kerstdecoratie voor de Bohémien woonstijl

Met Kerstmis mogen we flink uitpakken met decoratie. Goud, glitter, het kan niet gek genoeg. Op de redactie zijn wij dol op het Bohémien interieur. De kleurtjes, de vormen... We love it! Het kleurenpalet van een Bohémien interieur bestaat voornamelijk uit aardse, rijke kleuren met metallic accent...

meer...