Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Inspiratie

Inspiratie: beige interieurs

geschreven door Rebecca
Inspiratie: beige interieurs

Als ik iemand vertel dat beige mijn favoriete kleur is, word ik vaak raar aangekeken. De kleur heeft namelijk een best saai en oubollig imago. En toch zien we het steeds weer vaker terugkomen in verschillende woonstijlen. Logisch! Want de kleur is niet meer gedateerd. Beige is warm, gezellig en veelzijdig. Ook een perfecte herfstkleur dus! Ben je nog niet helemaal overtuigd? Of ben je juist (net zoals ik) gék op de kleur? Kijk dan snel verder!

Kleuren
Beige kan worden verwerkt in bijna elke interieurstijl. Dit komt doordat de kleur hand in hand gaat met vele andere kleuren. Zo kan het in een licht interieur zorgen voor een mooi contrast. Dit resulteert in warmte en gezelligheid, zélfs als het interieur ontzettend strak is. Maar beige komt ook tot zijn recht naast donkerdere kleuren. Naast zwart en donkerbruin zorgt het bijvoorbeeld voor een stijlvolle, chique uitstraling.

woonkamerBron: The Design Chaser

Natuurlijke materialen
Beige is een natuurlijke kleur. Hierdoor is het mooi om de kleur te combineren met natuurlijke materialen. Gelukkig hebben vele natuurlijke materialen ook een flinke comeback gemaakt! Denk aan jute, bamboe, linnen, rotan en marmer. Maar ook droogbloemen doen het ontzettend goed naast beige. Dit komt doordat droogbloemen zelf meestal in vergelijkbare kleuren voorkomen.

woonkamerBron: The Design Chaser

Licht
In een beige interieur is licht erg belangrijk. Op veel foto’s van ruimtes waar de kleur vaak in voorkomt, zie je dan ook dat er wordt gespeeld met schaduwen en een natuurlijke lichtinval. Zodra het donker is, wordt zonlicht vervangen door mooie en knusse sfeerverlichting.

slaapkamerBron: Pufik Homes

Afwisseling
Om een beige interieur te laten slagen is afwisseling van belang. Met een speelse afwisseling maakt de kleur het interieur niet eentonig, donker of saai. Dit kan met verschillende texturen, verschillende tinten beige, verschillende materialen en verschillende vormen. Doordat het een vrij zachte kleur is, gaat het bijvoorbeeld goed gepaard met hardere materialen.

woonkamerBron: Coterie

Zie ook:
- Shop de look: 50 tinten grijs in de woonkamer
- Van een zomerinterieur naar een herfstinterieur
- Waarom beige in je interieur een goed idee is

 
 
Inspiratie

Inspiratie: interieurs met witte muren

geschreven door Julia
Inspiratie: interieurs met witte muren

De laatste jaren zien we steeds meer interieurs waarbij een kleur is aangebracht op de muren. Een kleurtje op de wand is een simpele manier om je interieur meer aan te kleden, maar dit is niet noodzakelijk voor een aangekleed geheel. Wil jij je muren liever wit laten? In deze blog laat ik je een ...

meer...