Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Woonkamer

Met deze tip hoef je zelf je planten niet meer te verzorgen

geschreven door Rosa
Met deze tip hoef je zelf je planten niet meer te verzorgen

Droom jij ook van een huis vol met planten maar ben je op z'n zachts gezegd niet zo heel goed met planten? Voor iedereen die geen groene vingers heeft, hebben wij de oplossing gevonden! Als jij het type bent dat nog een cactus laat doodgaan, hebben wij iets voor je gevonden waarmee je tóch die urban jungle kunt creëren. En wat blijkt? Het is super easy!

planten-verzorgen

Het enige wat je nodig hebt zijn 100% katoenen touwtjes, een grote pan, paperclips en een verhoging om de pan op te zetten.

Begin met de katoenen touwtjes op maat te knippen, zo'n 60 cm moet voldoende zijn. Als je geen draad bij de hand hebt, kun je ook een oud t-shirts verknippen in draden.

Vervolgens knoop je aan ieder uiteinde van de touwtjes een paperclip. Daarna vul je een grote kom of pan met water. Vul 'm voor ongeveer driekwart. Plaats de volle pan op een krukje of een andere verhoging, zodat deze boven de planten komt te staan. Zo kan de zwaartekracht zijn werk doen. Plaats de kamerplanten rondom de pan.

Plaats de touwtjes met de paperclip-kant in het water. Dit doe je, zodat de touwtjes er niet uitvallen. Vervolgens stop je de andere zijde van het touwtje in de potgrond van de plant tot ongeveer 5 cm diepte. Druk de aarde weer stevig aan zodat het touwtje goed blijft zitten.

Let op: zorg ervoor dat er geen knakjes in het touwtje zitten, maar deze in een vloeiende lijn naar beneden loopt van de pan met water tot de plant. Als er knakjes in zitten, zal het water hier namelijk gaan druppelen en komt er niets in je plant terecht. Na ongeveer een uur zal jouw diy-plantenbewateringssysteem z'n werk doen. planten-verzorgen Bron: Scissors and sage

Ben je op zoek naar een mooiere manier om je planten automatisch water te geven? Of heb je geen zin om te knutselen? Dan hebben wij een nóg makkelijkere oplossing voor je gevonden. Namelijk, de waterworks.
Het geheim zit 'm in de glazen bol genaamd waterworks. Het enige wat je hoeft te doen is de kurk in de bol te steken, de bol te vullen en 'm op de terracotta staak plaatsen. Zo zorgt de bol ervoor dat je plant precies genoeg water binnenkrijgt. Niet teveel en niet te weinig. Handig! planten-verzorgen

Dus, ben jij van plan veel kamerplanten in te slaan? Dan helpen wij je een eindje op weg. De Urban Box is namelijk vanaf nu met een leuke korting te krijgen! In deze box zitten twee verschillende planten, de waterworks en een leuke ansichtkaart. Ideaal om je huis net iets groener te maken ;-)!

De bol is ook nog eens super makkelijk in gebruik!
Gebruiksaanwijzing
1. Sluit het bovenste gat van het reservoir af met de kurk (zorg voor een luchtdichte afsluiting).
2. Duw de terracotta-staak in de aarde dichtbij de plant (wees voorzichtig met de wortels van de plant).
3. Vul het reservoir via de hals met water en plaats het in de staak (grote kans dat er een beetje water over het randje gaat, dat vindt de plant meestal niet zo erg).

kamerplanten-verzorgen Bron: Waterworks

Zie ook:

- Zo moet jij je bananenplant verzorgen
- DIY: zo kweek je je eigen ananasplant
- DIY: pannenkoekplant stekken
- Planten in je badkamer? De beste tips op een rijtje
- Dit is alles wat je moet weten over planten in je interieur

 
 
Binnenkijken

Binnenkijken: huis op Bali met rotan meubels

geschreven door Julia
Binnenkijken: huis op Bali met rotan meubels

Tijdens het zoeken naar interieurinspiratie kom je soms echte pareltjes tegen. Vandaag kijken we binnen in zo'n pareltje: een prachtig huis op Bali. Het huis heeft spierwitte muren, grote raampartijen, een grijze betonvloer en als kers op de taart: een zwembad. De meeste meubels van dit huis slui...

meer...