Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Baby & Kind

5 tips om een leuke speelhoek te creëren

geschreven door Tess
5 tips om een leuke speelhoek te creëren

Kinderen vinden het leuk om een eigen plekje in huis te hebben, waar ze kunnen spelen en relaxen. Daarnaast ook een groot voordeel voor jou, omdat ze niet het hele huis door gaan met hun speelgoed. Op deze manier oogt de woonkamer een stuk rustiger. Maar hoe richt je nou zo'n leuke hoek in? Vandaag geven wij je 5 tips om een gezellige speelhoek te creëren!

1. Een eigen plekje

Wanneer je een speelhoek maakt, in bijvoorbeeld de woonkamer, is het goed om duidelijk aan te geven dat dat de plek van de kinderen is. Je kunt een optische afscheiding maken door bijvoorbeeld vlakken op de muur te schilderen of, wanneer je deze ruimte hebt, een ombouw in de vorm van een huisje in elkaar te timmeren. Op deze manier houd je de woonkamer en het speelgedeelte van elkaar gescheiden.

kinderkamer zwart witBron: Washplate via HomeDeco Binnenkijken

2. Klein knus hoekje

Zorg ervoor dat het een fijn plekje wordt om te spelen, maar ook om te relaxen. Maak het knus! Schapenvachten, sierkussens en plaids doen het altijd goed. Iets wat je tegenwoordig steeds vaker ziet, is een tipi tent. Heel trendy en de kinderen vinden het geweldig!

Kinderkamer lichte kleuren en speelgoedBron: Soohme_ via HomeDeco Binnenkijken

3. Multifunctionele meubeltjes

Grote kans dat je niet heel veel ruimte voor een speelhoek hebt. In dat geval is het handig om multifunctionele meubeltjes te gebruiken of te zelf te maken. Denk bijvoorbeeld aan één lang wandmeubel waaraan kinderen kunnen knutselen, hun speelgoed in op kunnen bergen maar ook lekker op kunnen zitten. Zo heb je drie functies in één, ideaal!

Kinderkamer met groene en blauwe detailsBron: Interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken

4. Crea bea met materialen

Wanneer je een speelhoek inricht, kan speelgoed natuurlijk niet ontbreken. Maar het is ook leuk om bij de basis al rekening te houden met materialen, zodat je kinderen lekker creatief bezig kunnen zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan materialen als krijtbordverf, magneetverf en ook kurk is leuk om te gebruiken in een speelhoek.

Kinderkamer zwart witBron: Thehome_and_thekid via HomeDeco Binnenkijken

5. Creëer een geheel

Wanneer je een speelhoek inricht in de woonkamer, wil je natuurlijk dat deze een geheel vormt met de rest van het interieur. Op deze manier straalt het interieur één en al rust uit. Laat bijvoorbeeld de kleur die op de wand in de woonkamer zit, terugkomen in de speelhoek en maak gebruik dezelfde materialen. Zo hebben de kinderen toch hun eigen plekje in de woonkamer, maar vormt het wel een geheel!

Kinderkamer kleurrijkBron: Marjoleinbouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 24x leukste cadeautjes voor kinderslaapkamers
- Kinderkamer inspiratie uit de Binnenkijkers
- Zo creëer je een interieur waar jij én je kind blij van worden

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...