Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Bloggers we love

Typisch Villa Jipp

geschreven door Tessa
Typisch Villa Jipp

Uniek, is het eerste woord waar wij aan dachten bij het zien van het interieur van Harriëtte en Geerten van Villa Jipp. In positieve zin uiteraard. Ondanks het gebruik van veel lichte en neutrale kleuren wisten ze toch een bijzondere twist aan hun inrichting geven. Wil jij weten hoe Hariëtte en Geerten deze unieke look gecreëerd hebben? Lees dan gauw verder!

Villa Jip buitenkantVilla Jip inwoners

Profiel

Waar:
Dronten, Nederland.

Wie:
Geerten, Harriëtte, Jade, Vere en Tijn.

Over het huis:
- Vrijstaand
- Nieuwbouw uit 2007
- 180 m2
- Twee verdiepingen

Woonstijl:
Scandinavisch

Bijzonder:
Ondanks de mooie basis bij aankoop van het huis in 2017 is alles in huis, op de eikenhouten visgraatvloer in de woonkamer na, gerenoveerd naar eigen smaak.

..................................................................

Kun je ons wat meer over jullie interieur vertellen?
"Toen we dit huis in 2017 kochten was eigenlijk het enige dat mocht blijven de houten visgraatvloer in de woonkamer. Eigenlijk heb ik de vloer als basis gebruikt voor de rest van de inrichting. Ik zocht een kleur die goed paste bij de wit geoliede visgraatvloer. Dit werd een lambrisering in vergrijsd groen. Dit creëerde direct een zachte natuurlijke sfeer, die ik doorzette in de rest van het huis en meubels. Onze woonkeuken is heel licht en om de natuurlijke, rustige en lichte sfeer te benadrukken kozen we voor een lichte houten keuken met een wit composieten werkblad. De muren hield ik wit om het rustig en zo licht mogelijk te houden."

woonkamer Villa Jip

Villa Jip inwoners

Hoe zouden jullie je woonstijl omschrijven?
"Lastige vraag... Ik kies voor elementen die ik mooi vind. Deze hoeven niet per sé binnen één stijl te vallen. Je ziet bij mij van alles terug, van bohemien tot landelijk, modern en basic. Ik denk echter dat mijn stijl het meest naar Scandinavisch neigt."

Werkplek Villa Jip

Eetkamer Villa Jip

Hebben jullie je aan bepaalde regeltjes gehouden bij de inrichting van het huis, waarvan je denkt dat anderen hier ook iets aan hebben?
"Ooit hoorde ik een stylist zeggen dat je nooit meer dan vijf basiskleuren terug moet laten komen in een ruimte. Zo bewaar je rust. In alle ruimtes heb ik dit toegepast. Bij ons komen wit en naturel/houtkleur in elke kamer wel terug."

keuken Villa Jip

Jullie hebben veel lichte en neutrale kleuren in huis, hoe breng je toch de persoonlijkheid erin?
"Door spullen te gebruiken die een speciale betekenis voor ons hebben. In de keuken staat een oud bord met een Delfts Blauwe schildering die van mijn oma was. Als kind zag ik altijd allerlei figuren in de schildering, die onze kinderen op hun beurt nu ook weer zien. Ook staat hier in huis een oude naaimachine, eveneens van mij oma, een mooie eyecatcher, maar ook bijzonder omdat zij vroeger een eigen kleding-/textielwinkel runde, waarbij het nodige verstelwerk kwam kijken. Ze was voor die tijd een hele zelfstandige vrouw, iets waar ik best trots op ben. Verder nemen we vaak iets mee van vakanties dat we tegenkomen op marktjes en vide greniers. Een leuk aandenken en direct een mooie toevoeging thuis."

tuin Villa Jip

tuin Villa Jip

Wat is jouw favoriete woonmerk en waarom?
"Dat zijn er eigenlijk twee. HK Living zie je veel terugkomen in ons huis. Het is tijdloos, items van ca. 6-7 jaar terug matchen nog steeds goed en vervelen niet. Ik vind het knap hoe ze elke keer weer een totaal vernieuwde collectie neerzetten en het is een merk dat goed te combineren is met nieuwe en oude items. Daarnaast natuurlijk het merk Silt 'n Pure. Dit merk richtte ik samen met mijn man op. Stuk voor stuk items waarbij we zelf een hoog 'hebben-gehalte' voelen en die eigenlijk gemaakt zijn voor ons huis. Het is de bedoeling dat de collectie nog veel groter gaat worden."

zithoekje Villa Jip

interieuraccessoires Villa Jip

badkamer Villa Jip

Jullie hebben binnen en buiten mooi in elkaar laten overlopen. Hoe hebben jullie dit aangepakt?
"De tuin hebben we inderdaad ook helemaal aangepakt. Hiervoor hebben we een goede tuinarchitect in de arm genomen. Ze is eerst bij ons komen kijken, ook in huis en heeft heel goed gekeken hoe ze dit kon laten overlopen. Zo hebben we op het terras bij de keuken terrastegels liggen in dezelfde kleurstelling en afmeting als in de keuken. De tuin is vrij strak en groen en er zijn geen explosies van kleur te vinden. Dit hebben we binnen ook niet. Grijs/zwart, wit, groen en houtkleur zijn de kleuren die je terug ziet, eigenlijk net als binnen."

slaapkamer Villa Jip

slaapkamer Villa Jip

"We hadden best graag een gietvloer gewild, maar vanwege de krasgevoeligheid hebben we dit idee toch maar laten varen."

We hebben jullie labradoodle Jip uiteraard ook voorbij zien komen. Hebben jullie nog rekening gehouden bij het inrichten van het huis met de hond?
"Eigenlijk niet specifiek, hoewel ik wel merk dat (ook met kinderen) de lambrisering in de hal bijvoorbeeld wel heel makkelijk is, omdat je er vanwege de kleur niet direct alles op ziet. Ook had ik in de keuken en hal best graag een gietvloer gewild, maar vanwege de mogelijkheid van krassen van de nagels hebben we hier toch maar niet voor gekozen. De leistenen vloer die er nu ligt is wel lekker praktisch, hij is niet vlekgevoelig en je ziet er weinig op. Wat overigens niet wil zeggen dat deze er altijd zal blijven liggen trouwens😉."

Kinderkamer Villa Jip

Kinderkamer Villa Jip

Wat is je ultieme tip voor de inrichting van een huis?
"Maak moodboards of collages op je telefoon. Soms zie ik iets wat ik heel mooi vind en valt het af als ik een moodboard maak. Ik maak de collage dan vaak in combinatie met bestaande foto’s van de ruimte waarin ik het wil plaatsen. Op die manier krijg je een heel goed beeld van hoe iets matcht. Soms gebruik ik hiervoor ook Photoshop. Zo photoshopten we ook de buitenmuren van ons huis wit en zagen we dat dit echt een toevoeging aan ons huis was."

Meer zien van Harriëtte haar interieur?
Shoppen: Villa Jipp
Instagram: @house_of_jipp

Zie ook:
-Instagrammer we love: Hum66
-Deze 6 dingen zie je in ieder Scandinavisch interieur
-In 5 stappen naar een bohemien interieur

 
 
Meet the team

Meet the team: Rosa

geschreven door Marie-Louise
Meet the team: Rosa

We trappen onze nieuwe 'Meet the Team' rubriek af met een van de oudste werknemers: Rosa. Of nouja, oudste, zij werkt hier al erg lang - namelijk al vijf jaar. Hoe ze dit zo lang volhoudt? Dat lees je in deze blog, samen met haar favoriete interieurstijl, producten èn een paar leuke weetjes over ...

meer...