Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Zo combineer je een strakke gietvloer met een knus interieur

geschreven door Rosa
Zo combineer je een strakke gietvloer met een knus interieur

Op het moment is het een van de meest gewilde vloeren in huis; de gietvloer. Deze vloeren kenmerken zich door het gemak en comfort maar vooral door zijn uitstraling. Door te kiezen voor een gietvloer, creëer je eenheid in je ruimtes doordat de vloeren naadloos zijn. Een gietvloer is de ideale vloer voor in huis omdat deze makkelijk te onderhouden is, slijtvast is én er kunnen geen kruimels of stof tussen naden komen. Klinkt ideaal toch?

Een gietvloer heeft van zichzelf een strakke uitstraling waardoor 'ie ideaal in een modern of minimalistisch interieur past. Wat veel mensen niet weten, is dat je een gietvloer ook prima met een landelijk, knus interieur kunt combineren. Hoe je dat doet? Ik geef je 4 tips:

1. Gebruik natuurlijke materialen

Doordat je gietvloer kil kan overkomen, is het belangrijk dat je in de rest van je interieur natuurlijke materialen gebruikt. Denk aan een leren bank, een gebreide poef en een lekker warm, wollen vloerkleed. In sommige huizen zijn de prachtige, houten steunbalken nog in zicht. Verstop deze ook zeker niet maar gebruik deze, om je huis nog iets knusser over te laten komen.


Bron: unknown

2. Kies warme kleuren

Een van de belangrijkste sfeermakers in huis, is het kleurenpalet waarmee je werkt. Een gietvloer kan in veel verschillende kleuren worden geplaatst. Kies dus voor een kleur die jij mooi vindt en bij de rest van je interieur past. Veel mensen kiezen voor een grijze gietvloer. Hier zie je vuil niet snel op én is heel makkelijk te combineren met andere kleuren. Denk aan een grijze of bruine bank, een vloerkleed met warme kleurtjes en natuurlijk accessoires in warme tinten. Pasteltinten doen het ook altijd heel goed in een knus interieur, wees dus niet bang om hiermee te combineren.

Bron: Frenchyfancy

3. Ga los met accessoires

In een knus interieur mag je altijd helemaal los gaan met verschillende accessoires. Kussentje hier, kleedje daar. Maar niet alleen de 'warme' accessoires bepalen de sfeer in huis. Denk ook aan manden, spiegels en wanddecoraties die je huis net dat beetje extra geven. Daarnaast kun je experimenteren met licht. Investeer in mooie lampen en kandelaars voor een cozy uitstraling. Kom maar op met die knusse avondjes!

Bron: My Scandinavian home

4. Mix and match

Last but not least, combineer verschillende materialen, kleuren en stijlen. Doordat een gietvloer zo'n mooie basic uitstraling heeft, kan je allerlei verschillende stijlen hierbij combineren. Ga je bijvoorbeeld voor een betonlook gietvloer? Durf dit bijvoorbeeld te combineren met verschillende plantjes en zwarte accessoires. leef je uit en durf te doen!

Bron: Elle Decoration

Tuin

tuinieren voor beginners

geschreven door Gabrielle
tuinieren voor beginners

De lente is eindelijk in aantocht en dat betekent dat het tijd is om de handen uit de mouwen te steken en je groene vingers aan het werk te zetten! Of je nu een balkon, een kleine patio of een ruime achtertuin hebt, lentetuinieren biedt een kans om te genieten van de buitenlu...

meer...