Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Brand we love

Brand we love: Jasmin Djerzic

geschreven door Rosa
Brand we love: Jasmin Djerzic
"Met mijn ontwerpen brengen we de creativiteit en speelsheid terug!" Jasmin Djerzic - Designer

Jasmin Djerzic is een jonge Bosnische designer die met zijn designs speelsheid wil terugbrengen in het leven van volwassenen. In zijn atelier in Breda werkt Jasmin vooral met keramiek en kleur. Voor zijn ontwerpen laat hij zich inspireren door speelgoed en stelt hij vragen bij de waardebepaling die we toekennen aan voorwerpen.

Jasmin is geboren in Bosnië. In 1992 is hij samen met zijn moeder en zus naar Nederland gevlucht door de oorlog in Bosnië.

In 2011 heeft hij in Breda de academie Beeldende Kunst afgerond. Hij is van mening dat we in ons dagelijkse leven teveel onze logische hersenhelft gebruiken. Onze leven is helemaal ingepland, we werken veel met computers (logica machines) en bijna alles is uit logica opgebouwd. Hierdoor wordt onze creatieve hersenhelft te weinig geprikkeld. Hij gelooft dat balans en geluk afhankelijk is van het in balans gebruiken van onze hersenen, en niet voornamelijk de logica. Daarom hoopt hij met zijn ontwerpen het creatieve gedachteproces op te wekken.

Bijvoorbeeld bij de Robocup. Hier zie je een redelijk standaard barok-bekertje. Maar wat zou er gebeuren als je m opwindt? Er is geen goed of fout antwoord op die vraag, hij hoopt juist dat iedereen hier een andere antwoord geeft.

De favoriete producten van Jasmin zijn duidelijk:

My Superhero
"Dit is letterlijk mijn superheld waar ik heel veel mee speelde toen ik in Bosnië woonde. Toen mijn moeder, zus en ik vluchtten kon ik geen speelgoed meenemen. Na de oorlog heeft mijn vader deze superheld meegenomen naar Nederland. Dat is ook het enige speelgoed dat ik heb van voor de oorlog. Omdat ik dit speelgoed veel om me heen wilde hebben, heb ik 'm in een van mijn ontwerpen verwerkt. Zodat ik 'm nu altijd om me heen heb. Ik speel er nog dagelijks mee, maar dan in de vorm van klei."

Mr. Ugly Duckling
"De badeend is zo'n bekend beeld voor iedereen, dat iedereen er een band/associatie mee heeft. Maar wat gebeurt er als die eend waar we allemaal een band mee hebben leegloopt? Als die niet meer mooi en cute is? Gooien we 'm dan weg of is de band die we allemaal hebben met een badeend zo sterk dat je 'm ook mooi en misschien juist bijzonderder vindt als die leeggelopen is? Is Mr. Ugly Duckling juist mooi of lelijk omdat die is zo als die is?"

Robocup
"We gebruiken bekers en glazen elke dag en we zien ze bijna niet meer voor wat ze zijn. Het leek mij bijzonder om zoiets gewoons als een koffiebekertje een klein beetje beeldend aan te passen, zodat het beeld van het bekertje overeind blijft en dat het toch een heel nieuwe gedachteproces kan veroorzaken."

Ben je nieuwsgierig geworden naar de hele collectie? Die bekijk en shop je hier.

Vanwege de lockdown en gesloten winkels, zijn veel van de verkooppunten van de kleinere makers gesloten. Reden voor ons om ze extra in de spotlight te zetten! Ben/ken jij een leuk opkomend merk, laat het ons weten!

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...