Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het belang van duurzaamheid. Door samen actief te zijn in de tuin, creëer je blijvende herinneringen en een liefde voor de natuur die een leven lang meegaat.

1. Zaadjes zaaien:
Zorg ervoor dat de kinderen een eigen plekje hebben waar ze makkelijk bij kunnen en hun eigen ding kunnen doen. Het begint met het zaaien van zaden voor groenten, kruiden of bloemen in de tuin of in potten. Laat ze helpen met het planten van de zaden en leg uit hoe ze water moeten geven en voor de planten moeten zorgen terwijl ze groeien.

2. Insectenhotel maken:
Insectenhotels zijn niet alleen een leuke toevoeging aan je tuin, maar ze zijn ook van onschatbare waarde voor het bevorderen van biodiversiteit en het helpen van nuttige insecten zoals bijen, lieveheersbeestjes en vlinders. Door samen met je kinderen een insectenhotel te bouwen, kunnen jullie niet alleen genieten van een leuke activiteit, maar ook leren over het belang van deze kleine wezens voor het ecosysteem.

3. Groenten oogsten & bloemen plukken:
Als je een moestuin hebt, laat je kinderen dan helpen met het oogsten van groenten zoals wortelen, radijsjes of sla. Laat ze de groenten wassen en bereiden voor een gezonde snack of maaltijd. Moedig je kinderen aan om bloemen te plukken uit de tuin en een boeket te maken voor op tafel. Bespreek de verschillende soorten bloemen en hun geuren en kleuren terwijl ze samenstellen.

4. Tuindagboek bijhouden:
Geef je kinderen een tuindagboek waarin ze notities, tekeningen en observaties kunnen maken over wat ze zien en leren in de tuin. Moedig ze aan om regelmatig updates te maken en hun voortgang te volgen.

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...