Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Badkamer

Deze planten vertoeven graag in je badkamer

geschreven door Marie-Louise
Deze planten vertoeven graag in je badkamer

De badkamer: een plek om jezelf even terug te kunnen trekken, bij te komen na een lange werkdag en de ideale plek om je eigen thuisspa te creëren. Voor sommigen is de badkamer het fijnste plekje van huis en dat geldt voor sommige planten hetzelfde! De badkamer is vaak lekker vochtig en laat dat nou net de ideale omstandigheden zijn voor onze groene vrienden. Daarbij staan ze ook supergezellig in de badkamer én krijgt het zuurstofgehalte in je badkamer een enorme boost. In deze blog vertellen wij je welke planten graag vertoeven in je badkamer.

planten badkamer badkuipBron: casabinus via HomeDeco Binnenkijken




 

Orchidee

Een orchidee in de badkamer zetten is misschien niet het eerste waar je aan gedacht had. Maar wist je dat zijn roots in de tropen liggen en zij dus heel graag vertoeven in een vochtige ruimte? Daarbij heeft de orchidee een enorm luxe uitstraling en geeft het dus een boost aan dat wellnessgevoel! Zorg ervoor dat de orchidee genoeg daglicht krijgt en de Vanda, Cymbidium en Phalaenopsis bijvoorbeeld zullen helemaal tot hun recht komen!

orchidee badkamer Bron: Mutzii




 

Kentia Palm

Ook de Kentia Palm doet het erg goed in de badkamer en zorgt daarnaast ook meteen voor een tropisch sfeertje. Doordat het een wat grotere plant is, kun je hem mooi op de grond zetten en daardoor zal de ruimte meteen een stuk groener ogen. Pluspunt: ook de Kentia Palm heeft een zuivere werking en heeft weinig verzorging nodig!

kentia palm plant in badkamerBron: hoff_van_saar via HomeDeco Binnenkijken




 

Lepelplant

Net als de Kentia Palm is de Spathiphyllum, ofwel de Lepelplant, een grote plant die je badkamer een groene boost van jewelste geeft. De Lepelplant is heel goed in het verwijderen van gifstoffen in de lucht en heeft weinig zonlicht nodig (dus erg geschikt als je een badkamer zonder ramen hebt!). Nog een voordeel: hij zal met de juiste verzorging mooie, witte bloemen krijgen.

lepelplant badkamerBron: boeijen via HomeDeco Binnenkijken




 

Varen

Wie aan een Varen denkt, denkt aan een oase van rust; precies iets wat we willen in de badkamer! Ook de Varen is een plant die, net als ze bovenstaande planten, van een hoge luchtvochtigheid houdt. De Varen is ook leuk als hangplant en is dus extra leuk te stylen in de badkamer.

varen badkamerBron: Inhuis_bij__linn88 via HomeDeco Binnenkijken


Hangmand grey d30 cm
van der Leeden


 

Graslelie

De Chlorophytum, ofwel Graslelie, zal het ten slotte ook super doen in de badkamer. De plant krijgt veel uitlopers, waaraan zich nieuwe plantjes vormen. Hierdoor is hij ook erg mooi als hangplant. De Graslelie is een heel leuk, speels plantje en staat ook wel bekend als de Spinnenplant. De Graslelie kan in de zon of schaduw geplaatst worden en is daarom ook geschikt voor badkamers zonder ramen.

graslelie badkamer wasbakBron: nordiceve via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Zo creëer je een botanische badkamer
- 10x zwarte accenten in je badkamer
- 7 tips om je kamerplanten optimaal te verzorgen

Vind jouw nieuwe favoriet!

Voordelig shoppen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...