Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Mooie kleurencombinaties voor je eetkamerstoelen

geschreven door Mara
Mooie kleurencombinaties voor je eetkamerstoelen

Voorheen zagen we in de eethoek vooral matching eetkamerstoelen: zes of vier stoelen in hetzelfde model en in dezelfde kleur. Sinds een aantal jaar zijn de trends echter veranderd en zien we juist steeds meer mix & match als het gaat om eetkamerstoelen. Combineer een houten eetkamerstoel bijvoorbeeld met eentje van metaal! Ook qua kleur durven we steeds meer los te gaan. Waarom alleen maar zwarte of grijze eetkamerstoelen? Het doet juist heel veel goeds voor de eethoek als je er ook een wat opvallendere kleur bij zet, zoals okergeel.

In deze blog wil ik je laten zien welke mooie kleurencombinaties er allemaal zijn voor je eetkamerstoelen. Lekker veel inspiratie!

stoelen kleurencombinatiesBron: BijHelgainhuis via HomeDeco Binnenkijken

Groen met zwart

De combinatie van groen en zwart geeft een prachtige, stijlvolle én toch ook stoere look in je huis. In dit interieur is het gecombineerd met een gezellige ronde, houten eettafel - een geslaagde combinatie!




 

eetkamerstoelen kleurenBron: Binnenkijkje via Kick Collection

Roze met zwart

Door het liefelijke roze te combineren met het stoere zwart, creëer je een mooie balans in de zithoek! De metalen onderstellen van de stoelen zorgen ook voor een stoere look, dus je hoeft niet bang te zijn dat het roze te 'tuttig' oogt in je huis.




 

stoelen kleurencombinatiesBron: jet_andmore via Kick Collection

Geel/goud met zwart en grijs

Geel(goud) is een vrolijke kleur om te gebruiken in je interieur. In combinatie met grijs en zwart behoud je de stijlvolle en stoere look. Erg mooi met goudkleurige accessoires en hier en daar een kamerplant!




 

stoelen kleurencombinatiesBron: Michelle45 via HomeDeco Binnenkijken

Groentinten met wittinten

Een andere leuke optie is om meerdere tinten binnen één kleur te gebruiken voor je eetkamerstoelen. Op de foto hierboven is bijvoorbeeld gekozen voor stoelen in groen- en wittinten. Er is gebruik gemaakt van drie verschillende tinten, maar wel binnen twee kleurgroepen. Hierdoor blijft het een rustig en stijlvol geheel.




 

stoelen kleurencombinatiesBron: JeannettevanLuyck via HomeDeco Binnenkijken

Bruintinten met zwart

Bij de vorige foto was er gekozen voor verschillende groentinten, In het interieur van Jeanette wordt er gebruik gemaakt van diverse bruintinten, in combinatie met zwart. Met deze kleurencombinaties zit je eigenlijk altijd goed! Verder is er in dit interieur ook gekozen voor diverse modellen stoelen. Dit geeft de eethoek een speelse touch. Erg leuk!




 

stoelen kleurencombinatiesBron: StyledbySabine via HomeDeco Binnenkijken

Groen met grijs (en andere pasteltinten)

In dit interieur is gebruik gemaakt van grijs als basis en pastelkleuren om het af te stylen. Voor de stoelen is een groene kleur gekozen en voor de sierkussens geel en roze. Het groen van de stoelen komt tevens weer mooi terug in de kamerplanten en bloemen. Doordat het allemaal lichte tinten zijn, oogt het heel fris en rustig.




 

stoelen kleurencombinatieBron: RenataSteenbeek via HomeDeco Binnenkijken

Elke stoel een andere kleur

Deze eethoek laat zien dat je zelfs met vier kleuren of meer kunt werken én toch een mooi geheel kunt creëren! Zolang je de kleuren goed op elkaar afstemt of in één bepaalde kleurengroep blijft (groen-blauw-wit-beige zijn kleuren die goed bij elkaar passen), kun je heel veel mixen & matchen, zonder dat het te bont wordt.

Zie ook:
- Eclectisch interieur: Mix van stijlen en persoonlijkheid
- Inspiratie: een bank bij de eettafel
- Budget shopping: tuinbanken onder €250

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...