Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Slaapkamer

Past een eendendonsdekbed bij jou?

geschreven door Iza
Past een eendendonsdekbed bij jou?

De keuze in dekbeddenland is reuze en daarom helpen we je graag een handje om de juiste keuze te maken. Vandaag in de spotlight: Eendendons! Lees verder om te zien of dit natuurlijke product past bij jouw dekbedwensen! 🛏️

Waarom dons?

Watervogels hebben de donsveren op de borst zitten, wat hen het hele jaar door lekker warm houdt. Daarbij helpt de warmte met het uitbroeden van de eieren.
Net als om de eieren voelt een eendonzendekbed als een zachte warme knuffel om je heen. Het materiaal sluit lekker aan en is toch luchtig.

Is een eendendonsdekbed zwaar?

Het korte antwoord is: ja! Een eendendonzendekbed is geschikt voor mensen die fijn vinden om een zwaarder dekbed om zich heen te voelen tijdens het slapen. Maar verwar zwaar en verstikkend niet met elkaar! Eendendonzendekbedden van goede kwaliteit blijven namelijk wel soepel en vormend. Vergelijk het dus niet met een verzwaringsdeken!

Onderhoud van eendendonzendekbed

Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je eendendons dekbed schoon, fris en comfortabel blijft.
 
1. Schud het dekbed regelmatig op en laat het buiten luchten. Hierdoor kan het dons zijn volume behouden en wordt het frisser.
2. Gebruik altijd een dekbedovertrek om je dekbed te beschermen tegen vuil en zweet. Dit maakt het ook gemakkelijker om het dekbedovertrek regelmatig te wassen in plaats van het hele dekbed.
3. Wasinstructies volgen; Controleer altijd het waslabel op het dekbed en volg de aanbevolen instructies van de fabrikant. Sommige dekbedden kunnen in de wasmachine worden gewassen, terwijl andere alleen professioneel gereinigd mogen worden
4. Vermijd platdrukken: Probeer het dekbed niet te plat te drukken, omdat dit het dons kan samendrukken en het isolatievermogen kan verminderen.
5. Bewaar het dekbed op een goed geventileerde plaats Als je het dekbed niet gebruikt, bewaar het dan op een plaats waar het goed kan ademen, vermijd afgesloten plastic zakken.

dekbed

 

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een donzen dekbed?

Bij het kopen en onderhouden van een eendendons dekbed zijn er enkele belangrijke factoren waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je een kwaliteitsproduct krijgt en het dekbed goed kunt onderhouden:
 
Donspercentage:
Controleer het percentage eendendons in het dekbed. Hoe hoger het percentage dons, hoe lichter en veerkrachtiger het dekbed meestal is. Een hoger donspercentage kan ook een betere isolatie bieden.
Vulkracht:
De vulkracht van het dons is een maatstaf voor de veerkracht en isolatie. Hoe hoger de vulkracht, hoe beter het dons in staat is om warmte vast te houden. Zoek naar de vulkracht op het productlabel.
Tijkmateriaal:
De tijk is de buitenste stof van het dekbed. Zorg ervoor dat de tijk van hoogwaardig materiaal is gemaakt om te voorkomen dat donsveertjes naar buiten komen. Een dichtgeweven katoen of een donsdichte stof is ideaal.

Klaar voor een heerlijk nieuw donzen dekbed? Bekijk alle donzen dekbedden op HomeDeco.nl

Vind jouw nieuwe favoriet!

Voordelig shoppen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...