Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

4 tips om de zomer met een fris interieur te starten

geschreven door Marie-Louise
4 tips om de zomer met een fris interieur te starten

Yes! Over een goede twee weken, 21 juni om precies te zijn, is het dan ein-de-lijk zover: de start van de zomer! En wij kunnen niet wachten. Naast het aanpakken en het summerproof maken van de tuin, kan ook ons interieur vaak wel een opfrisbeurt gebruiken. Zo behoud je ook binnen de frisse, zomerse vibe als het Nederlandse weer ons in de steek laat. Hoe je je interieur zomerklaar maakt, vertellen wij je in deze blog!

fris interieurBron: soohme_ via HomeDeco Binnenkijken

1. Frisse en fruitige kleuren

In de zomer verlangen we meestal naar frisse, lichte kleuren. Witte tinten met warme ondertonen zorgen voor licht in je interieur, zonder dat het koel wordt en geven je interieur een zomerse uitstraling. Saus voor die frisse wind daarom de muren lekker wit óf een zomers kleurtje. Kleur zorgt voor een vrolijk tintje en laat dat nou net hetgeen zijn waar we in de zomer naar snakken! Denk aan frisse pastelkleuren zoals mintgroen, lichtblauw of zachtroze. Vind je een hele muur schilderen iets te gek? Pas dan alleen wat vrolijke accentkleuren toe met een paar gezellig gekleurde kussens op de bank of een mooi vloerkleed. Werk met één accentkleur om de rust te behouden.

fris interieur pasteltinten kleur muurBron: doorkimberly via HomeDeco Binnenkijken

2. Gooi de boel lekker om

Zit je vastgeroest in de indeling van je interieur? Het verschuiven van een aantal meubels verricht vaak wonderen en maakt al een wereld van verschil. Een nieuwe touch die snel en goedkoop is!

fris interieurBron: interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken

3. Frisse wind (en geur!)

Tijdens de hete zomerdagen is een heerlijk koel briesje in je gezicht geen overbodige luxe. Zorg daarom dat je een goede ventilator paraat hebt die je hoofd koel houdt. Dit in combinatie met fijne geurstokjes of een fijne diffuser van Geurwolkje is een match made in heaven. Thuiskomen in een lekker fris ruikend huis is misschien wel een van de fijnste dingen die er is, toch?!

fris interieur lucht geur windBron: casadidenise via HomeDeco Binnenkijken

4. Groen, groener, groenst

Groene planten horen bij de start van de zomer en mogen niet ontbreken aan je zomerse interieur. Ze kleden je interieur aan, geven een huiselijk gevoel en brengen je interieur tot leven. Hiernaast geven ze instant een frisse boost aan je interieur! Ze zijn gezond, werken rustgevend, prikkelen je brein én zuiveren de lucht en bevorderen dus het leefklimaat! Redenen te over om lekker veel groenbrengers in huis te halen. Als kers op de groene taart zet je voor het ultieme zomergevoel een mooie grote palmplant als eyecatcher in je kamer neer. Laat de zomer maar komen!

groen fris interieur plantenBron: wonenbijiris via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Op vakantie in eigen huis: Spanje
- Simpele en budget manieren om je huis lenteklaar te maken
- Tips voor een frisse lucht in huis

Woonkamer

Hoe maak je je witte bank schoon?

geschreven door Gabrielle
Hoe maak je je witte bank schoon?

Een wit bankstel kan een stijlvolle en frisse toevoeging zijn aan je interieur. Echter, het schoonhouden van een wit bankstel kan een uitdaging zijn, vooral met huisdieren of kinderen. Gelukkig zijn er enkele effectieve manieren om je bankstel stralend wit te houden. Hier zij...

meer...