Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Zo moet je de Sansevieria verzorgen

geschreven door Rosa
Zo moet je de Sansevieria verzorgen

De Sansevieria, ook wel vrouwentong genoemd, is misschien wel de makkelijkste plant om te verzorgen. De plant heeft namelijk maar heel weinig aandacht nodig. Naast dat 'ie supermakkelijk is, heeft hij ook een goede luchtzuiverende werking. Het is dus niet zo gek dat de plant al jaren erg populair is. In deze blog leggen we je uit hoe je het beste de Sanseviera kunt verzorgen.

Doordat de plant van origine uit de droge delen van Afrika komt, gebruikt hij vandaag de dag nog steeds erg weinig water. Je hoeft er dus nauwelijks naar om te kijken! Sterker nog, als je twijfelt of je 'm water moet geven, kun je het beter een keertje overslaan. In de winter hoef je 'm zelfs maar eens per 8(!) weken water te geven.

sansevieria verzorgenBron: doorkimberly via HomeDeco Binnenkijken

Water geven

In de zomer kun je 'm het beste zo'n eens per twee weken water geven. Zorg wel dat de grond compleet is opgedroogd voordat je hem water geeft. Geef 'm ook steeds maar een klein beetje water. Bij een teveel aan water is er kans op wortelrot, hier gaat je mooie plant uiteindelijk aan dood.

sansevieria verzorgen tipsBron: jeannettevanluyck via HomeDeco Binnenkijken

Verzorging

Als er stof op de Sansevieria zit, kun je dit het beste met een droge doek eraf vegen. Zo kan de plant weer beter 'ademenen' en het ziet er weer stralend uit. Wil je 'm toch liever afspoelen? Reken dit dan als een watermoment. Gebruik hier ook niet teveel water voor.

Qua voeding heeft 'ie amper iets nodig. Geef de sansevieria maximaal een kwart van de aanbevolen hoeveelheid of gebruik cactusvoeding.

sansevieria verzorgen tipsBron: mhinterieurs via HomeDeco Binnenkijken

Standplaats

Twijfel je aan de standplaats van deze plant? Ook daar is 'ie heel makkelijk in. Zelfs op donkere plekken zoals de badkamer of slaapkamer doet 'ie het heel goed. Als de plant op donkere plekjes staat verbruikt hij wel een stuk minder water dan als 'ie op een zonnige plaats staat. Hoe zonniger de standplaats, hoe lichter de Sansevieria van kleur zal worden.

vrouwentong-sansevieriaBron: groenrijk

Lekker makkelijk

De kans op ziektes bij de Sansevieria is ook minimaal. Als je oplet met de hoeveelheid water en voeding die je geeft, kan de plant ontzettend lang meegaan!

Oh ja, je hoeft 'm ook niet te snoeien. Handig!

sansevieria verzorgen tipsBron: ingrid-437 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 5x creatieve alternatieven voor plantenpotten
- Mooie kleurencombinaties voor je eetkamerstoelen
- Geef de hal een stijlvolle eerste indruk

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...