Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Deze planten overleven in het donker

geschreven door Lynn
Deze planten overleven in het donker

Een plant in huis zuivert de lucht, brengt je stress niveau omlaag en geeft je interieur een frisse look. Maar wat nou als je weinig ramen in huis hebt en het erg donker is? Of je wilt een leuk plantje op het toilet neerzetten. De eerste gedachte is om gelijk te gaan zoeken naar kunstplanten. Maar er bestaan ook veel mooie planten die prima zonder daglicht kunnen. In deze blog laat ik je zien welke planten in het donker overleven.

1. Dracaena

Deze Afrikaan wordt ook wel de drakenbloedboom genoemd. Hij scheidt namelijk rood hars af wanneer er een snee in de stam of bladeren wordt gemaakt. Ondanks dat hij uit Afrika komt vind de Dracaena direct zonlicht maar niks. Daarom kun je hem perfect in een donkere ruimte zetten.

💧Geef hem in de winter eens per 4-6 weken water. En in de zomer is eens per 2-3 weken voldoende.

dracaena-kamerplantBron: Feey

2. Calathea

De Calathea is de echte parel van de tropenplanten. Ze is opgegroeid in de bossen van Brazilië en Colombia, daarom heeft ze ook als bijnaam ‘de schaduwplant’. Overdag laat ze haar prachtige bladeren zien. Maar als de zon ondergaat sluit ze haar bladeren en doet ze haar schoonheidsslaapje. Als de Calathea teveel zonlicht krijgt vervagen haar bladeren. Daarom staat ze perfect in jouw donkere hoekje.

💧2x per week een beetje water geven. Geef niet teveel want dan kunnen de wortels gaan rotten.

calathea-kamerplantBron: Hoff_van_saar via HomeDeco Binnenkijken

3. Bromelia

Deze brommert is echt een topper onder de planten die het goed doen zonder zonlicht. Deze tropische kamerplant kan overleven op TL-licht alleen en kan goed tegen vochtige omstandigheden zoals de badkamer. De Bromelia is te vinden in prachtige kleuren dus zeker een mooie toevoeging in een saaie omgeving. Fleur bijvoorbeeld je kantoor ermee op!

💧Laat de grond altijd licht vochtig en geef hem eens in de week wat water.

bromelia-kamerplantBron: Warentuin Natuurlijk

4. De lepelplant

Zijn originele naam is de Spathiphyllum, maar voor het gemak noemen wij hem bij zijn bijnaam. Deze populaire plant houdt van de schaduw en bloeit meerdere keren per jaar. Zo kun je altijd van zijn nieuwe bloemen genieten.

💧Geef hem gerust een keer per week een flinke slok water. In de winter mag dit wat minder zijn.

lepelplant-kamerplantBron: Jungle Space

5. Aglaonema

De Aglaonema is een van de meest duurzame kamerplanten die er bestaan. Ze kan namelijk slecht tegen licht, zuivert de lucht als de beste, kan goed tegen droge lucht en zelfs uitdroging. Deze plant is dus niet kapot te krijgen.

💧Geef hem één of twee keer wat water en kijk goed naar de grond. Laat de bovenste laag opdrogen voordat je weer opnieuw water geeft.

aglaonema-kamerplantBron: Feey

6. Ananasplant

De Ananasplant ruikt niet alleen heel lekker, ze is ook nog eens hét medicijn voor de snurkers onder ons! De plant geeft namelijk zuurstof en enzym af gedurende de nacht waardoor ze goed is voor je gezondheid. Wel heeft ze af en toe een beetje licht nodig, maar geen direct zonlicht. De ideale bedpartner!

💧Geef hem 1x in de week water in het hart van de plant. Vanuit daar groeit namelijk zijn vrucht en daar haalt hij ook voeding vandaan.

ananasplant-kamerplantBron: Greenbubble via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Dit zijn de makkelijkste kamerplanten
- Hulp bij het kiezen van weerbestendige tuinstoelen
- Geef je planten wat kaneel

Tuin

De 4 tuintrends van 2024

geschreven door Gabrielle
De 4 tuintrends van 2024

Natuurlijke tuinen bieden een prachtige setting waarin we onze buitenruimtes kunnen transformeren tot plekken van rust, schoonheid en expressie. In het jaar 2024 presenteren tuinontwerpers en liefhebbers breed aanbod aan inspirerende trends die elk een unieke benadering van t...

meer...