Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Planten

Geef je planten wat kaneel

Geef je planten wat kaneel

Kaneel gebruiken we normaal in de keuken, lekker door gerechten heen of over een geschild appeltje. Maar wat veel mensen niet weten is dat kaneel ook heel goed is voor je planten. Je kunt er zelfs meerdere problemen voor je plant mee oplossen. Dus haal het potje kaneel maar in huis!

1. Het beschermt je planten tegen insecten

Het is heel vervelend als je een plant koopt, neerzet en je hier vervelende vliegjes bij cadeau krijgt. De vliegjes lijken op fruitvliegjes maar het zijn rouwvarenmuggen. Deze vliegjes zijn niet schadelijk voor je kamerplanten, maar het is wel erg vervelend als je ze elke keer voorbij ziet vliegen. Er bestaan verschillende bestrijdingsmiddelen om deze vliegjes tegen te gaan, of om de larf te bestrijden. Een goedkopere en vriendelijkere manier is kaneel. Je kan de kaneel gewoon op de aarde strooien, maar nog beter is om een speciaal kaneelmengsel te maken.

De benodigdheden en uitleg hiervan zal onderaan de blog uitgelegd worden.

kaneelBron: ateachershome via HomeDeco Binnenkijken




 

2. Tegen schimmel

Hetzelfde als bij de bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte heb je dit ook om schimmel tegen te gaan. Het probleem is vaak dat deze middelen chemisch zijn en we dit liever niet in huis willen of willen gebruiken bij planten. Ook tegen schimmel is kaneel een perfect middel. Strooi wat kaneel op de plek waar je schimmel ziet en zo voorkom je dat de plek groter wordt.

3. De wonden van een plant

Ook planten hebben wonden. Door planten te snoeien gaan ze groeien, maar door snoeien ontstaan er ook wonden bij planten. Gelukkig zijn planten soms net als mensen dat wondjes prima zelf kunnen genezen. Maar er is altijd een kans op een infectie. Bij een plant bijvoorbeeld door schimmels of andere ziektes. Door een beetje kaneel op de snoeiwond te strooien zal de plant sneller genezen.

kaneelBron: homeofzodiac via HomeDeco Binnenkijken




 

4. Voor je stekje

Veel mensen zijn dol op stekjes geworden. Baby-plantjes verzorgen tot een echte plant. In tuincentra worden we nu overspoelt met middelen om je stekje een boost te geven en sneller te laten groeien. Maar ook hierbij is kaneel een perfect middel. Doe het uiteinde van het plantje voor je hem gaat verpotten in beetje kaneel en doe hem dan pas in de aarde.

Het kaneelmengsel
- Kook 1 liter water
- Twee eetlepels kaneel in een schaal
- Laat het water afkoelen en doe dit vervolgens bij de kaneel.
- Meng het goedje met een garde zodat het kaneel oplost en laat het vervolgens rusten tot al het kaneel naar de bodem is gezakt.
- De onderste laag is een slijmerige substantie en die laat je liggen, gebruik de bovenste laag.
- Doe dit over de plant(en) heen en doe dit een week later nog een keer.

Dit zal de plant(en) een boost geven en je zal minder vliegjes zien.

kaneelBron: stekdesign via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:

- Zo maak je de kamerplanten klaar voor het najaar
- Zo moet je de Sansevieria verzorgen
- Dit moet je weten over planten in je interieur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...