Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Zo moet je de Sansevieria verzorgen

geschreven door Rosa
Zo moet je de Sansevieria verzorgen

De Sansevieria, ook wel vrouwentong genoemd, is misschien wel de makkelijkste plant om te verzorgen. De plant heeft namelijk maar heel weinig aandacht nodig. Naast dat 'ie supermakkelijk is, heeft hij ook een goede luchtzuiverende werking. Het is dus niet zo gek dat de plant al jaren erg populair is.

Doordat de plant van origine uit de droge delen van Afrika komt, gebruikt hij vandaag de dag nog steeds erg weinig water. Je hoeft er dus nauwelijks naar om te kijken ;-)! Sterker nog, als je twijfelt of je 'm water moet geven, kun je het beter een keertje overslaan. In de winter hoef je 'm zelfs maar eens per 8(!) weken water te geven.

In de zomer kun je 'm het beste zo'n eens per twee weken water geven. Zorg wel dat de grond compleet is opgedroogd voor je hem water geeft. Geef 'm ook steeds maar een klein beetje water. Bij een teveel aan water is er kans op wortelrot, hier gaat je mooie plant uiteindelijk aan dood.
Als er stof op de Sansevieria zit, kun je dit het beste met een droge doek eraf vegen. Wil je 'm liever afspoelen? Reken dit dan als een watermoment. Gebruik hier ook niet teveel water voor.

Ook qua voeding heeft 'ie amper iets nodig. Geef hem maximaal een kwart van de aanbevolen hoeveelheid of gebruik cactusvoeding.

Twijfel je aan de standplaats van deze plant? Ook daar is 'ie heel makkelijk in. Zelfs op donkere plekken zoals de badkamer of slaapkamer doet 'ie het heel goed. Als de plant op donkere plekjes staat verbruikt hij wel een stuk minder water dan als 'ie op een zonnige plaats staat. Hoe zonniger de standplaats, hoe lichter de Sansevieria van kleur zal worden.

De kans op ziektes bij de Sansevieria is ook minimaal. Als je oplet met de hoeveelheid water en voeding die je geeft, kan de plant ontzettend lang meegaan! Oh ja, je hoeft 'm ook niet te snoeien. Handig!

Zie ook:
- Dit zijn onze favoriete kleuren voor in de slaapkamer
- Shop the look: sfeervol interieur met warme tinten
- Wow! Wist je dat je interieur invloed heeft op je humeur?

 
 
Inspiratie

5 opberg-ideeën voor de hal

geschreven door Julia
5 opberg-ideeën voor de hal

De hal is de eerste ruimte in huis die je ziet als je binnenkomt. Zowel voor jezelf als voor visite is het fijn als deze ruimte aangenaam is. Dat hangt natuurlijk af van de inrichting, maar ook van hoe opgeruimd het oogt. Kun je nog wel wat ideeën gebruiken om de spullen in je hal op te bergen? I...

meer...