Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Woonkamer

Dit moet je weten over planten in je interieur

geschreven door Rosa
Dit moet je weten over planten in je interieur

Naast dat planten natuurlijk prachtig staan in je interieur, brengen ze nog veel meer voordelen met zich mee! Wij zetten het liefst ons hele huis vol met planten om een echte urban jungle te creëren. Het liefst met allemaal verschillende planten. Daarom hebben wij alle voordelen, tips & tricks gebundeld. Wist jij bijvoorbeeld dat kamerplanten elkaar moeten aanraken? Waarom? Dat lees je hier.

Er zitten een hoop gezondheidsvoordelen aan

Zo minimaliseert de graslelie bijvoorbeeld de allergenen in de lucht. Alle planten, maar met name de varen is een goede manier om de luchtvochtigheid op peil te houden. Kamerplanten filteren te lucht in huis en zorgen ervoor dat dit een fijne en schone lucht is om in te ademen! Ook staan kamerplanten erom bekend dat zij stress helpen verminderen. Hoe dit precies in zijn werk gaat is onbekend, maar het is zeker een voordeel. Wil je meer weten over gezondheidsvoordelen van kamerplanten? Lees dan hier welke kamerplanten onmisbaar zijn in een gezond huis.

Kamerplanten helpen je te concentreren

In een ruimte met planten zijn mensen veel actiever en beter gefocust dan in een ruimte zonder planten. Dus helemaal als je veel thuis aan het werk bent of thuis studeert raden wij aan om zo veel mogelijk planten neer te zetten! Wist jij trouwens ook dat sommige planten ervoor kunnen zorgen dat je beter slaapt? Welke planten dat zijn en hoe dat precies werkt lees je hier.

Giftig voor huisdieren

Naast al deze voordelen op een rijtje, zijn er natuurlijk ook altijd elementen waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een kamerplant. Zo zijn sommige planten namelijk hartstikke giftig voor dieren! Ben je benieuwd welke planten je beter niet kunt aanschaffen als je een huisdier hebt? Klik dan hier.

Kamerplanten verzorgen

Iedere kamerplant is anders en heeft dus andere verzorging nodig. De ene plant houdt van een zonnige standplaats, de andere heeft meer behoefte aan een standplaats in de schaduw. De ene plant gebruikt veel water en de andere heeft al genoeg aan een klein scheutje water per maand. Toch zijn er een aantal basistips om je kamerplanten optimaal te verzorgen. Wil je hier alles over lezen? Klik dan hier.

Planten in iedere ruimte van het huis

Waarom zou je planten beperken tot alleen de huiskamer als je ze ook op andere plekken in huis kunt neerzetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van planten in de slaapkamer, hal of de badkamer? Benieuwd welke planten perfect zijn voor de badkamer? Klik dan hier.

 
 

Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

geschreven door Julia
Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

Wanneer je je eerste huis koopt is één van de leukste dingen natuurlijk het inrichten ervan. Hoe leuk het ook is, kleine decoratiefoutjes liggen op de loer. Om ervoor te zorgen dat het inrichten van jouw nieuwe huis vlekkeloos verloopt, vertel ik in deze blog over de 5 veelgemaakte fouten die je ...

meer...