Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Deze 5 populaire kamerplanten zijn volledig veilig voor jouw huisdier

geschreven door Julia
Deze 5 populaire kamerplanten zijn volledig veilig voor jouw huisdier

Sommige huisdieren vinden planten erg interessant en nemen dan ook graag een hapje. Helaas zijn niet alle planten even veilig voor jouw huisdier, aangezien er een hoop giftige planten zijn. Speciaal voor dierendag heb ik een lijst met vijf populaire kamerplanten gemaakt die niet giftig en dus volledig veilig zijn voor jouw huisdier. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat het misgaat wanneer je even niet in de buurt bent.

Arecapalm

De Arecapalm, ook wel de goudpalm, wil graag op een lichte plek staan, maar niet in de volle zon. Zet hem niet op de tocht, maar ook niet in de buurt van de verwarming. Geef hem in de zomer twee à drie keer per week lauwwarm water, en in de winter één keer per week.

arecapalm Bron: apartmenttherapy

Ananasplant

Deze plant heeft één keer in de week water nodig en moet op een lichte plek gezet worden, maar niet in de directe zon. Heb je 's nachts last van gesnurk? Zet hem dan in de slaapkamer!

Bananenplant

Deze tropische plant staat het liefst in het zonlicht. Je moet hem voldoende water geven, namelijk drie keer per week. Daarnaast is het goed om af en toe de bruine bladeren weg te halen. Het kost wat moeite, maar dan heb je ook wat.

bananenplant Bron: zwartwitenhout

Echeveria

Deze plant is door zijn bladeren in rozetvorm een echte beauty. Hij vindt zijn oorsprong in Mexico. Plaats hem op een lichte plek en geef hem pas water wanneer de aarde droog aanvoelt.

Maranta

Deze plant heeft een prachtige tekening op de bladeren en is makkelijk te onderhouden. Hij heeft regelmatig kleine hoeveelheden water nodig en staat het liefst half in de schaduw, zonder direct zonlicht.

maranta plant Bron: followthecolours

Zie ook:
-Deze binnenplanten zijn geschikt voor een interieur met huisdieren
-Met deze 4 tips houd je je kamerplanten tevreden tijdens de winter
-Groen, groener, groenst: dit interieur is niet vies van planten

 
 
Binnenkijken

Shop de look: lichte woonkamer met donkere accessoires

geschreven door charlottekras
Shop de look: lichte woonkamer met donkere accessoires

Veel mensen weten niet welke accessoires zij aan hun interieur willen toevoegen. Ze weten al helemaal niet welke kleur deze accessoires dan moeten hebben. Sommige accessoires zijn echte eyecatchers en maken jouw interieur helemaal af. Wij hebben het ultieme voorbeeld gevonden van Interieur_huisje...

meer...