Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Deze 5 populaire kamerplanten zijn volledig veilig voor jouw huisdier

geschreven door Julia
Deze 5 populaire kamerplanten zijn volledig veilig voor jouw huisdier

Sommige huisdieren vinden planten erg interessant en nemen dan ook graag een hapje. Helaas zijn niet alle planten even veilig voor jouw huisdier, aangezien er een hoop giftige planten zijn. Speciaal voor dierendag heb ik een lijst met vijf populaire kamerplanten gemaakt die niet giftig en dus volledig veilig zijn voor jouw huisdier. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat het misgaat wanneer je even niet in de buurt bent.

Arecapalm

De Arecapalm, ook wel de goudpalm, wil graag op een lichte plek staan, maar niet in de volle zon. Zet hem niet op de tocht, maar ook niet in de buurt van de verwarming. Geef hem in de zomer twee à drie keer per week lauwwarm water, en in de winter één keer per week.

arecapalm Bron: apartmenttherapy

Ananasplant

Deze plant heeft één keer in de week water nodig en moet op een lichte plek gezet worden, maar niet in de directe zon. Heb je 's nachts last van gesnurk? Zet hem dan in de slaapkamer!

Bananenplant

Deze tropische plant staat het liefst in het zonlicht. Je moet hem voldoende water geven, namelijk drie keer per week. Daarnaast is het goed om af en toe de bruine bladeren weg te halen. Het kost wat moeite, maar dan heb je ook wat.

bananenplant Bron: zwartwitenhout

Echeveria

Deze plant is door zijn bladeren in rozetvorm een echte beauty. Hij vindt zijn oorsprong in Mexico. Plaats hem op een lichte plek en geef hem pas water wanneer de aarde droog aanvoelt.

Maranta

Deze plant heeft een prachtige tekening op de bladeren en is makkelijk te onderhouden. Hij heeft regelmatig kleine hoeveelheden water nodig en staat het liefst half in de schaduw, zonder direct zonlicht.

maranta plant Bron: followthecolours

Zie ook:
-Deze binnenplanten zijn geschikt voor een interieur met huisdieren
-Met deze 4 tips houd je je kamerplanten tevreden tijdens de winter
-Groen, groener, groenst: dit interieur is niet vies van planten

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...