Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Planten

Deze kamerplanten zijn onmisbaar in een gezond huis

geschreven door Rosa
Deze kamerplanten zijn onmisbaar in een gezond huis

We kunnen geen genoeg van planten krijgen! Het liefst zetten wij veel verschillende varianten in verschillende potten in huis. Of we hangen ze aan het plafond voor een grappig effect. Naast dat planten ontzettend leuk staan in huis, hebben ze ook nog een hoop goede eigenschappen. Ik heb een lijstje gemaakt met de planten die je het beste in huis kunt zetten door hun goede eigenschappen.

Palm

Deze kleine palmboom zuivert vele schadelijke stoffen uit de lucht en is dus onmisbaar in huis. Naast de vele stoffen zoals benzeen, trichloorethyleen en formaldehyde die de plant uit de lucht haalt, is het ook een goede plant om de lucht te bevochtigen. Als je in de zomer gebruik maakt van een airco en in de winter van een verwarming is het dus aan te raden om een palm in de woonkamer te zetten.


Bron: Kknews

Bananenplant

De exotische Bananenplant is een prima luchtzuiveraar. Hoewel 'ie niet een van de beste is. Het is een prachtige, hippe plant die ook nog eens meehelpt aan een gezond huis. Waar de plant dan wel weer in uitblinkt is het bevochtigen van de lucht. Vanwege z'n grote bladeren zorgt de plant voor veel vocht in de lucht wat ook meehelpt aan een gezonde ruimte.

Bron: H&M

Aloë Vera

Aloë Vera is misschien wel de beste plant om in huis te hebben. Naast het feit dat 'ie goed is voor een heleboel kwaaltjes zoals een verbrande of een geïrriteerde huid, is 'ie ook nog eens erg gezond om in huis te zetten! Als de lucht erg vies is, krijgt de Aloë Vera bruine plekjes. Zo weet jij dat het weer tijd is om de boel flink te luchten. Daarnaast is de Aloë Vera een goede plant voor in de slaapkamer omdat hij veel zuurstof afgeeft én luchtzuiverend werkt.

Bron: UNC

Monstera

In Nederland is deze plant heel populair. Deze plant is ook wel bekend als de gatenplant of philodendron monkey mask. Het is een bijzonder plantje door z'n speciale bladeren met gaten, vandaar ook de bijnaam. Oorspronkelijk groeit de Monstera in de tropische bossen van Zuid- en Midden-Amerika. Zet de plant op een warme en lichte standplaats en geef 'm eens per week water.


Bron: Coolgarden

Bladcactus

Je zou het bijna niet geloven maar de Epiphyllum anguliger is toch echt familie van de cactus. Deze vrolijke plant met grappige zigzag bladeren is daarnaast ook nog een prima luchtzuiveraar. Door de frisgroene kleur fleurt 'ie iedere ruimte op.

Sansevieria

Naast dat deze plant populair is, is het ook nog eens een goede luchtzuiveraar. De plant doet wel vooral 's nachts z'n werk dus hij is ideaal voor in de slaapkamer. Let er wel op dat je deze plant niet teveel water geeft. Dat is namelijk de enige manier om de plant te verpesten. Geef 'm in de zomer eens in de twee weken een beetje en in de winter eens in de acht weken.

Bron: Debra Szidon

Zie ook:
- DIY: Pannenkoekplant stekken
- DIY: zo kweek je je eigen ananasplant
- Zo moet jij je bananenplant verzorgen
- Zo moet jij je paradijsvogelplant verzorgen

 
 
Woonkamer

20x salontafels die opvallen

geschreven door Yentl
20x salontafels die opvallen

Heb jij een bank in een neutrale kleur en lukt het opfleuren van de zithoek met kussentjes niet echt? Kijk dan eens voor een opvallende salontafel. Door dit meubelstuk opvallend te laten zijn komt jouw zithoek met de neutrale bank mooi in balans. Heb je juist wel een opvallende bank? Ga dan voor...

meer...