Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Woonkamer

Zo moet jij je bananenplant verzorgen

geschreven door Rosa
Zo moet jij je bananenplant verzorgen

De bananenplant: een van de populairste planten op het moment. De bananenplant is niet moeilijk te verzorgen, toch is het belangrijk dat je wel weet hóe dit moet. De bananenplant komt officieel uit Zuid-Oost Azië en Australië. Maar, tegenwoordig wordt 'ie ook veel in landen met tropische temperaturen gekweekt.

De bananenplant bestaat voor maar liefst 80% uit water. Niet zo gek dus dat 'ie veel water nodig heeft om te overleven. Het is belangrijk dat de grond nooit compleet uitdroogt. Over het algemeen genomen is zo'n 2x per week water geven voldoende. In de zomer mag dit worden opgevoerd tot dagelijks omdat de plant op warme dagen veel vocht verdampt via de grote bladeren. Check altijd even of de grond nog vochtig is. Als je 'm teveel vocht geeft gaan de wortels rotten, dat wil je niet. Als de grond zo'n 5 á 6 dagen na het water geven nog vochtig is, geef je teveel water. Wanneer de bladeren slap gaan hangen is dit juist een teken van te weinig water.

bananenplant
Bron: Binnenkijken bij Festiv

House Doctor Mand, Plant, Set van 2 maten
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
Storage Bag
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Doordat de bananenplant officieel een tropische plant is, is 'ie gek op een tropische regenbui. Helaas komen die in Nederland weinig voor. Daarom raden wij aan om de plant ongeveer 2x per week te sproeien. Doe dit direct met het water geven en je bent voor de rest van de week klaar. Sproei niet alleen de bovenkant van de bladeren, maar ook de onderkant. Op deze manier maakt ongedierte geen schijn van kans. Daarnaast verwijdert het sproeien al het stof van de bladeren. Dit is belangrijk omdat de bananenplant ademt via de bladeren.

De bananenplant heeft veel zonlicht nodig. Zet 'm daarom op een zonnige plek waar 'ie minimaal 5 uur per dag in het zonnetje staat. Zet 'm bij ramen op het oosten of westen direct voor het raam en bij ramen op het zuiden een stukje er vanaf. Anders kunnen de bladeren verbranden. De plant doet het minder goed bij een raam op het noorden omdat 'ie hier te weinig zonlicht krijgt.

bananenplant
Bron: Binnenkijken bij Manieke

Omdat de bananenplant een plant is die erg groot kan worden, is het geen overbodige luxe om 'm ieder jaar te verpotten. Dit kun je het beste in de lente doen, vlak voor z'n groeispurt. In de zomer zal 'ie namelijk het hardst groeien. Wel fijn als de plant dan voldoende ruimte heeft.

Basket Corn - Ø24 cm
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend
Mica Decorations clemente ronde pot koper maat in cm: 31 x 38
Prijs onbekend

Bron hoofdfoto: Zwart wit en hout

Zie ook:
- DIY: zo kweek je je eigen ananasplant
- DIY: pannenkoekplant stekken
- Budget shopping: 20 planten onder €30
- Deze plant is ontzettend populair op het moment

 
 
Binnenkijken

Binnenkijken in een klein appartement met een slimme indeling

geschreven door Charlotte
Binnenkijken in een klein appartement met een slimme indeling

Vandaag laat ik jullie binnenkijken in een klein appartement met een slimme indeling. Thehomestoriesnl heeft haar studio superhandig en stijlvol ingericht. Een interieur met prachtige kleuren en toffe accessoires. Door haar slimme manier van indelen, lijkt de studio groter. De studio is één mooi ...

meer...