Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Zo moet jij je bananenplant verzorgen

geschreven door Rosa
Zo moet jij je bananenplant verzorgen

De bananenplant blijft een van de populairste (kamer)planten en komt officieel uit Zuid-Oost Azië en Australië. Maar, tegenwoordig wordt 'ie ook veel in landen met tropische temperaturen gekweekt. Het is een fijne plant om in huis te hebben!

De bananenplant is niet moeilijk te verzorgen, toch is het belangrijk dat je wel weet hóe dit moet. Ik heb de beste tips verzameld en zo moet jij je bananenplant verzorgen om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten!

woonkamer-bananenplantBron: Wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Water geven

De bananenplant bestaat voor maar liefst 80% uit water. Niet zo gek dus dat 'ie veel water nodig heeft om te overleven. Het is belangrijk dat de grond nooit compleet uitdroogt. Over het algemeen genomen is zo'n 2x per week water geven voldoende. In de zomer mag dit worden opgevoerd tot dagelijks omdat de plant op warme dagen veel vocht verdampt via de grote bladeren. Check altijd even of de grond nog vochtig is. Als je 'm teveel vocht geeft gaan de wortels rotten, dat wil je niet. Als de grond zo'n 5 á 6 dagen na het water geven nog vochtig is, geef je teveel water. Wanneer de bladeren slap gaan hangen is dit juist een teken van te weinig water.

bananenplant Bron: Festiv via HomeDeco Binnenkijken

Sproeien

Doordat de bananenplant officieel een tropische plant is, is 'ie gek op een tropische regenbui. Helaas komen die in Nederland weinig voor. Daarom raden wij aan om de plant ongeveer 2x per week te sproeien. Doe dit direct met het water geven en je bent voor de rest van de week klaar. Sproei niet alleen de bovenkant van de bladeren, maar ook de onderkant. Op deze manier maakt ongedierte geen schijn van kans. Daarnaast verwijdert het sproeien al het stof van de bladeren. Dit is belangrijk omdat de bananenplant ademt via de bladeren.

bananenplantBron: Unsplash

Zet 'm in het zonnetje

De bananenplant heeft veel zonlicht nodig. Zet 'm daarom op een zonnige plek waar 'ie minimaal 5 uur per dag in het zonnetje staat. Zet 'm bij ramen op het oosten of westen direct voor het raam en bij ramen op het zuiden een stukje er vanaf. Anders kunnen de bladeren verbranden. De plant doet het minder goed bij een raam op het noorden omdat 'ie hier te weinig zonlicht krijgt.

bananenplantBron: Zwartwitenhout

Verpotten

Omdat de bananenplant een plant is die erg groot kan worden, is het geen overbodige luxe om 'm ieder jaar te verpotten. Dit kun je het beste in de lente doen, vlak voor z'n groeispurt. In de zomer zal 'ie namelijk het hardst groeien. Wel fijn als de plant dan voldoende ruimte heeft.

bananenplant Bron: Manieke via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- DIY: zo kweek je je eigen ananasplant
- DIY: pannenkoekplant stekken
- Budget shopping: 20 planten onder €30

 
 
DIY

DIY: geverfde terracotta plantenpot

geschreven door Gaby
DIY: geverfde terracotta plantenpot

Heb jij thuis terracotta plantenpotten waar je eigenlijk een beetje op uitgekeken bent, of wil je je creativiteit kwijt in een nieuw project? Dan is deze DIY-trend misschien iets voor jou! Het leuke aan deze DIY is dat je de materialen waarschijnlijk al in huis hebt, je een bestaand product in e...

meer...