Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Trends

De tropisch Balinese woonstijl

geschreven door Lynn
De tropisch Balinese woonstijl

Bij Bali denk je aan mooie beachclubs, heerlijke kokosnoten, grote tempels en groene rijstvelden. Indonesië is een geliefde vakantiebestemming onder vele mensen. En met stipt staat het populaire eiland Bali op één. Hier hangt een unieke sfeer die zowel hip als zen is. Bali past niet in je koffer, maar gelukkig kun je dit fijne sfeertje wél mee naar huis nemen. Geef een touch of Bali met natuurlijke materialen, rustgevende kleuren en een laid back vibe. Ga zelf aan de slag met deze tropische sferen!

Het minimale weglaten

Het belangrijkste kenmerk van de Balinese stijl is rust. Je past hierbij de kunst van het weglaten toe onder het motto; ‘less is more’. Door weinig accessoires te combineren met natuurlijke materialen en lichte kleuren, doet deze minimalistische stijl niet kaal aan, maar juist kalmerend. Om het zen-gevoel naar boven te halen maak je gebruik van grote groene planten door het hele huis heen.

liviza-boho-bali-woonkamerBron: Liviza via HomeDeco Binnenkijken




 

tuin-accessoiresBron: Liviza via HomeDeco Binnenkijken

Mix met jouw woonstijl

Het makkelijke aan dit interieur is dat het goed te combineren is met andere woonstijlen. Is jouw stijl op dit moment Scandinavisch, Japandi, Boho of mediterraan? Dan hoef je maar een paar kleine aanpassingen te doen. Haal simpelweg wat accessoires weg en vervang deze voor natuurlijke items in de Balinese stijl. Dus veel hout, aardewerken, planten en linnen.

balinese-woonstijl-woonkamerBron: Styledbymarit via HomeDeco Binnenkijken




 

Balinese kleuren en materialen

Het kleurenpalet van dit Indonesische eiland wordt bepaald door lichte kleuren en zachte aardetinten. Leg een basis van warme wittinten, zand en beige kleuren. Voeg een natuurlijke accentkleur toe zoals terracotta, zachtgroen en geel. Houdt het rustig want dat is het belangrijkste kenmerk van deze stijl! De materialen die in deze stijl gebruikt worden komen voornamelijk uit de natuur. Denk aan: bamboe, natuursteen, hout, rotan en zeegras. Natuurlijke vezels als leer, linnen en katoen worden gebruikt voor kussens, plaids en wandkleden.

boho-slaapkamerBron: Styledbymarit via HomeDeco Binnenkijken




 

tuin-balinese-stijlBron: Huisjeboompjeboys via HomeDeco Binnenkijken

"Binnen en buiten lopen naadloos in elkaar over in de Balinese woonstijl."

In de jungle

Om een kamer direct een Bali boost te geven werk je met eyecatchers. Een verfijnde rotan fauteuil of een jungle behang of poster. Wanneer je gebruikt maakt van een grote eyecatcher heb je ook gelijk minder accessoires nodig. En dat ondersteunt het motto; less is more!

jungle-behang-werkplekBron: Nmd_home via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Thuisvakantie: een Frans interieur
- Thuisvakantie: Griekse rust
- Thuisvakantie: trendsetters uit Italië

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...