Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Trends

Thuisvakantie: Griekse rust

geschreven door Lynn
Thuisvakantie: Griekse rust

Frisse witte muren in combinatie met alle kleuren blauw voeren de boventoon in een Grieks-Mediterraans interieur. Een tijdloze combinatie die makkelijk toe te passen is en ons gelijk al laat denken aan de mooie witte huizen op de duizenden Griekse eilanden. De heldere zee kenmerkt deze stijl en geven het ultieme vakantiegevoel. Laat een frisse wind door je huis waaien en ontdek of de Griekse interieur stijl bij jou past!

Wit, witter, witst

De kleur wit is in een Grieks interieur erg populair en zorgt ervoor dat het zonlicht nog meer gereflecteerd wordt. Maar als je niet van een volledig wit huis houdt kun je deze kleur combineren met natuurlijke tinten. Denk aan aardetinten, terracotta en zalm. In deze interieurstijl zijn ze gek op stucwerk en heeft het gehele huis een minimalistische look. Een klein aantal tijdloze, moderne meubels kunnen zeker niet ontbreken.

slaapkamer-grieksBron: Laura Adai




 

Durf te doen

Nu zul je misschien denken, heel leuk al dat wit en blauw maar niet voor thuis. Je hoeft natuurlijk niet meteen je huis onder te dompelen in wit, blauw en standbeelden van blote Griekse mensen. Deze stijl kun je juist heel simpel en subtiel toepassen. Heb je al nude kleuren in je huis? Voeg hier dan net wat meer blauwe en witte accessoires aan toe. In de Griekse stijl komen ook veel trending materialen voor. Combineer de onderstaande materialen voor een sfeervol effect.

griekse-woonkamer-lounge-bankBron: Toa Heftiba




 

Natuurlijke materialen

Touw, riet, jute en houten kralen in je interieur maken het sfeertje helemaal af. In Griekenland combineren ze al dat wit en blauw met veel accessoires van natuurlijke materialen. Dit maakt het geheel net even iets warmer. Daarnaast geeft het een knipoog naar de vissers, de helderblauwe zee, gezellige baaitjes en het heerlijke klimaat.

keuken-grieks-houten-balkenBron: Dane Deaner




 

Aarde- en terracottatinten

Zandkleurige materialen maken de beach vibe helemaal af. De aardetinten terracotta en zalm geven het geheel een moderne en eigentijdse touch. Werk hier met vazen, lampen en zachte vloerkleden. Mooie eyecatchers zoals accessoires met schelpen en andere zee vrienden kun je uitstallen in een vitrinekast. En natuurlijk kan een olijfboompje niet ontbreken. Lees hier hoe je deze op de juiste manier verzorgd!

grieks-woonkamer-aardetintenBron: Maria Orlova




 

Zie ook:
- Thuisvakantie: een Frans interieur
- Goed voorbereid vakantie vieren in de buurt
- Gek op kleur in huis en tuin

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...