Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Trends

Thuisvakantie: trendsetters uit Italië

geschreven door Lynn
Thuisvakantie: trendsetters uit Italië

Onder de Toscaanse zon, genietend van een 'gelato' en flaneren langs de Italiaanse kust - wat hebben we daar veel zin in! Italië is een prachtig land en staat bekend om zijn heerlijke keuken, mooiste kustlijnen en bekende kunststeden. Op het gebied van mode zijn de Italianen trendsetters, maar op het gebied van interieurdesign staan zij ook zeker bovenaan. In deze blog breng ik een Italiaans interieur naar jullie toe! Met deze tips waan jij je gegarandeerd – thuis – in de luxe Italiaanse sfeer.

Rijke materialen

Zo extravert en uitbundig als de Italianen leven, zijn ze ook in hun interieur. Of het nu gaat om mode, interieur of kunst, hetgeen wat ze maken is verfijnd en details zijn een belangrijk uitgangspunt. Maak gebruik van rijke materialen zoals marmer, fluweel, messing en zijde. Italianen hebben veel pit en durven daarom ook meer in hun interieur. Het is een luxe stijl met een uitbundig randje.

luxe-slaapkamerBron: Fabrykdesign via HomeDeco Binnenkijken




 

Authentieke meubels

In Italië koesteren ze het verleden want meubels die al generaties lang in de familie zijn, worden met de tijd alleen maar mooier. Versleten oude planken, originele deuren en antieke schouwen passen helemaal in dit plaatje thuis. Deze vintage stijl wordt gecombineerd met designmeubelen van de beste kwaliteit.

authentieke-woonkamerBron: Sansdoute_interieur via HomeDeco Binnenkijken




 

Intense kleuren

Diepe, warme kleuren met een sterke intensiteit, die doen denken aan edelstenen en hun magische tinten. Denk aan gem-stone kleuren als smaragdgroen, robijnrood en aquamarijn. Deze kleuren brengen de nodige dosis dramatiek en intensiteit in huis. Combineer deze heftige kleuren met een basis palet. Wit, grijs en zwart geven de perfecte combi om naast drama ook rust te creëren. Daarnaast is jouw eigen persoonlijke stijl echt een must in een Italiaans interieur. Er wordt vooral gekeken wie jij bent en wat er bij je past. Als je dit doet hebt je de Italiaanse stijl zo onder de knie.

eetkamer-modernBron: Splitlevelhome via HomeDeco Binnenkijken




 

Afgebladderde muren

Wat past er perfect bij het historische palazzo-gevoel? Afgebladderde, schilderachtige muren en vervaagde kleuren. Dit kun je thuis bereiken door te werken met een kalkverf op de muur of het toepassen van speciaal stucwerk zoals tadelakt of stucco. Maar er bestaan ook verschillende behangopties die dit effect heel goed kunnen nabootsen.

italiaans-huis-roodBron: Claudio Schwarz

Kunst

Italië is hét land met een grote en rijke kunstgeschiedenis. Daarom kunnen items als schilderijen en sculpturen niet ontbreken in huis. Wat wij in Nederland vaak al overdreven vinden, een sculptuur, is bij de Italianen aan de orde van de dag. Een klassiek schilderij met een gouden lijst past perfect in je Italiaanse paleis.

luxe-woonkamer-schilderijBron: Jasperburg via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
-Thuisvakantie: een Frans interieur
- Thuisvakantie: Griekse rust
- Zomer in een kleine tuin

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...