Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Tuin

Zomer in een kleine tuin

geschreven door Lynn
Zomer in een kleine tuin

In een dichtbevolkt land zoals Nederland kan een grote achtertuin best zeldzaam zijn. Helemaal wanneer je in de stad woont heb je vaak niet de vrijheid van grote oppervlaktes. Maar we hebben wel het gelukt dat we ons eigen plekje buiten hebben. Nu het eindelijk lekker weer is willen we volop genieten van onze tuinen. In deze blog laat ik je zien hoe je het inrichten van een kleine tuin het beste aanpakt!

Doorkijken

Je zou denken hoe opener, hoe groter. Maar dit kan juist het tegenovergesteld effect hebben. Door semitransparante afscheidingen te creëren wekt het de indruk dat je tuin langer is dan je zichtveld bereikt. Kleine bomen of struiken kunnen hier al veel bij helpen. Je zou ook een horizontale open schutting met klimop kunnen neerzetten. Daarnaast zijn hoogte verschillen een goede oplossing voor een kleine tuin. Leg bijvoorbeeld het terras iets hoger dan de rest van de tuin. Zo maak je gelijk een paar gezellige hoekjes in je eigen stukje buiten.

tuin-met-schaduwdoekBron: Huisnummer19 via HomeDeco Binnenkijken




 

Slim meubilair

De keuze tussen een lounge set of een eettafel kan nog best een dilemma zijn. Waarschijnlijk zit je alleen op eetmomenten aan de tafel en kies je liever voor de lounge set op alle andere momenten. Je kan gaan voor een hoekbank met een hoge bijzettafel. Of ga voor een buitenbar, zo kan je alsnog aan tafel eten. Heb je alleen een balkon? Schaf dan een mooie balkonbar aan! Zelf voor de BBQ-liefhebbers bestaat er een tafel barbecue, zo kan je in de zomer genieten van het koken in de buitenlucht.

moderne-achtertuinBron: Jooshome via HomeDeco Binnenkijken




 

Liefde voor tuinieren

Heb je weleens gehoord van verticaal tuinieren? Hang een paar speciale hangvakken op en plant hier al jou groen in! Het is ideaal want het neemt amper ruimte in, en je hebt gelijk een eyecatcher aan de wand hangen. Door alle zakken te vullen krijg je een muur die ‘ademt’. Je kan er zelfs een paar exotische planten inzetten of wat kruiden planten. Een knipje uit de tuin en jouw gerecht verdient een extra ster.

verticaal-tuinierenBron: QUVIO




 

Spiegeltje aan de wand

Een van de beste tips om jou tuin optisch groter te laten lijken, is het ophangen van een spiegel. Hang deze over de hele lengte van de schutting dit werkt het beste. Zo lijkt het net of de tuin nog een stukje verder loopt. Let er goed op wat je in de reflectie ziet, want de schutting van de buren is niet zo interessant. Planten doen het wel erg goed!

wand=spiegel-kleine-tuinBron: Inspiring Minds




 

Zie ook:
- 20x meubels voor een kleine ruimte
- Zo creëer je een stijlvolle zithoek op jouw balkon
- Zo krijg je meer privacy in de tuin

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...