Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Tuin

Zo creëer je een stijlvolle zithoek op jouw balkon

geschreven door Tess
Zo creëer je een stijlvolle zithoek op jouw balkon

Omdat we de laatste weken weer volop kunnen genieten van het fijne zonnetje, komen we online ontzettend veel inspiratie voor de tuin tegen. We gaan schuttingen schilderen, opnieuw tegelen of schaffen een nieuwe loungeset aan. Maar hoe zit dat dan met een balkon? Vaak is dit oppervlakte wat kleiner en kun je niet losgaan met het planten van boompjes en bloemen. Toch kun je van je balkon ook een paradijsje maken. Vandaag laten we je zien hoe je een stijlvolle zithoek creëert op jouw balkon!

Stap 1: begin met de basis

Een goede basis is het halve werk; dat is met alles zo. Hoe ziet de 'vloer' op jouw balkon eruit? Je kunt ervoor kiezen om deze beton-look zo te laten, vooral leuk voor een industriële stijl. Maar je kunt ook denken aan houten terrastegels die je gemakkelijk in elkaar klikt. Ook het hekwerk kan worden voorzien van wat extra gezelligheid en misschien wil je zelfs een muur schilderen?

balkon-stijltBron: Stijlt via HomeDeco Binnenkijken




 

Stap 2: kies jouw zitelementen

Op een balkon heb je vaak te kampen met ruimtegebrek, maar ook dan kun je er goed zitten. Een grote hoekbank gaat er misschien niet in. Ga dan juist voor een paar stijlvolle fauteuils of leg wat pallets en kussens op de grond om toch dat 'lounge' effect te krijgen.

balkon-dordtBron: Een_huisje_in_dordt via HomeDeco Binnenkijken




 

Stap 3: waar kan ik mijn drankje zetten?

Zeker niet onbelangrijk wanneer je met wat vrienden aan het relaxen bent op jouw balkon zijn bijzettafels. Er moet natuurlijk genoeg ruimte zijn voor de drankjes en lekkere hapjes. Op het balkon kun je het beste gaan voor losse kleine bijzettafels. Deze kun je verplaatsen zodat ze multifunctioneel zijn. Voor een speels effect ga je voor verschillende materialen en hoogtes.

bijzettafel-balkon-balkonbarBron: Thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken




 

Stap 4: sfeervolle verlichting

Hiermee maak je het verschil. Omdat een balkon vaak wat meer beschut is, kun je hier nog lang genieten in de zomeravonden. De juiste verlichting brengt dan wel een fijn sfeertje met zich mee. De truc zit hem hier in de afwisseling: ga voor zowel een wandlampje, een lichtslinger en misschien zelfs wel kaarsen. Ga niet voor fel wit licht, maar juist zacht en sfeervol licht.

grote-stretzelia-kamerplantBron: Cinderella via HomeDeco Binnenkijken

 

Stap 5: decoreren kun je leren

De laatste, en misschien wel leukste, stap is het afstylen met de leukste items! Op een balkon kun je helemaal losgaan met gezellige sierkussens, posters, bloempotten of buitenvloerkleden. Probeer een eenheid te creëren door rekening te houden met materiaal, kleur en vorm. Als je tenminste rekening houdt met één van deze elementen krijg je al snel een kloppend plaatje.

balkon-wonen_en_meer_bij_veerBron: Wonen_en_meer_bij_veer via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- 10x stijlvolle tuinen vanuit onze Binnenkijkers
- 24x de leukste tuinmeubelen voor het nieuwe seizoen
- Dit zijn de tuintrends van 2022

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...