Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Zo krijg je meer privacy in de tuin

geschreven door Lynn
Zo krijg je meer privacy in de tuin

Zit je eindelijk even rustig te zonnen in de tuin, voel je de ogen van de glurende buren in je rug prikken. Als je geluk hebt met aardige buren is dit natuurlijk superfijn. Maar we hebben niet altijd zin om een gezellig praatje over de schutting met ze te maken. Soms wil je ook even ongegeneerd de tuin rondbanjeren. Om van je tuin geen bunker te maken, hebben wij de beste tips op een rij gezet!

Ook op je balkon genoeg privacy

Een balkonscherm biedt privacy, bescherming tegen wind en zon, en voegt veel waarde toe aan je buitenruimte. Het is een veelzijdig accessoire voor balkons en terrassen, waardoor je comfortabel en stijlvol kunt genieten van je buitenleven. Wij bieden een groot assortiment. Shop jouw favoriet hieronder:

Doorheen gluren

Voordat je een plan gaat maken is het belangrijk om te weten waar de inkijkpunten van jouw tuin zijn. Dit kan een uitgevallen heg zijn of misschien wel een hek waar je een grote inkijk in de tuin mee hebt. Want als jij de buren kan zien, zien zij jou ook. Denk daarbij ook na welke plekken je wilt beschutten. Als de buren alleen de deur waar jij in en uitgaat zien is dit niet zo erg. Maar misschien wel dat ene loungeplekje waar jij graag ligt te zonnen.

beschutte-tuin-setBron: Marjoleinbouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken




 

Hoge planten

Naast een hoge schutting zijn planten ook een goede oplossing. Je tuin hoeft niet groot te zijn om een paar bomen en hoge planten zoals bamboe te plaatsen. Plant bijvoorbeeld een olijfboom in een hoge pot. Houd je van kleur? Kies dan voor een pergola met blauweregen, zo creëer je een beschut maar sprookjesachtig geheel.

parasol-van-blauwe-regen-tuinBron: Villajamilla via HomeDeco Binnenkijken




 

Overkapping

Wil je het groter aanpakken? Dan kun je gaan voor een overkapping, waar niemand je in zal zien zitten. Want deze is van zowel de zijkanten als de bovenkant potdicht. Maar je hebt nog wel dat heerlijke buitengevoel. Met een paar schuttingen en planten in de rest van de tuin gluurt niemand meer bij jou naar binnen!

overkapping-veranda-lenteBron: Huisvanklaasje via HomeDeco Binnenkijken




 

Van boven af

Een snelle maar tijdelijke oplossing in de zomer is natuurlijk een parasol of schaduwdoek! Je kunt hier heerlijk onder BBQ’en of loungen, en niemand die uit zijn raam in jouw tuin kan kijken. Ze zijn er in vele maten en kleuren en passen in iedere tuin. Ook ideaal wanneer je graag de schaduw induikt als het je even te warm wordt.

schaduwdoek-achtertuinBron: Svermeulen_ via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- 20x parasols die wél een mooi design hebben
- Zo verzorg je een olijfboom
- 3 manieren om de lege schutting aan te kleden

Tuin

tuinieren voor beginners

geschreven door Gabrielle
tuinieren voor beginners

De lente is eindelijk in aantocht en dat betekent dat het tijd is om de handen uit de mouwen te steken en je groene vingers aan het werk te zetten! Of je nu een balkon, een kleine patio of een ruime achtertuin hebt, lentetuinieren biedt een kans om te genieten van de buitenlu...

meer...