Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
DIY

DIY: pannenkoekplant stekken

geschreven door Rosa
DIY: pannenkoekplant stekken

Als je in het bezit ben van de populaire pannenkoekplant, is de kans groot dat je snel 'baby's' krijgt. De pannenkoekplant produceert namelijk snel en veel nakomelingen. Ideaal om eens cadeau te doen ;-)!

Dit heb je nodig


- kleine potjes en glaasjes
- potgrond
- scherp mesje

pannenkoekplant
Bron: Nininoes

Stap 1: babyplantje afsnijden

De babyplantjes herken je heel makkelijk. Het zijn namelijk de kleine plantjes die direct naast de moederplant groeien. Graaf het plantje een beetje uit zodat je er beter bij kunt met je mesje. Snij de plant zo dicht mogelijk bij de moederplant af voor het beste resultaat.

Stap 2: wortels kweken

Meestal heeft het babyplantje geen eigen wortels. Deze moet je dus kweken. Dit doe je door het plantje in een glaasje water te hangen. Op deze manier groeien er vanzelf wortels aan. Je kunt deze rustig een week of twee in het water laten hangen. Mits je het water regelmatig ververst.
Sommige babyplantjes hebben al wortels. Dan kun je deze stap overslaan.

Stap 3: plantje verpotten

Als het plantje voldoende wortels heeft gekweekt, is het tijd om 'm in een bloempotje te plaatsen. Let op dat je niet meteen een te grote pot kiest voor je plantje. Je kunt beter klein beginnen en 'm steeds in een groter potje plaatsen voor het mooiste resultaat. Zorg dat je goede potgrond gebruikt met voldoende voedingsstoffen en geef 'm regelmatig water.

Geen zin of geduld om de pannenkoekenplant te stekken en te wachten tot 'ie is uitgegroeid tot een volwassen plant? Je kunt 'm natuurlijk ook gewoon kant en klaar kopen:

Zie ook:
- DIY: zo kweek je je eigen ananasplant
- DIY: tipi voor de kat
- Budget shopping: 20 planten onder €30

pannenkoekenplant Bron: @nininoes

Zie ook:
- Zo verzorg je een rubberplant
- Zo verzorg je een Aloë Vera plant!
- Zo verzorg je een orchidee
- Zo moet jij je ananasplant verzorgen

 
 
Meet the team

Meet the team: Rosa

geschreven door Marie-Louise
Meet the team: Rosa

We trappen onze nieuwe 'Meet the Team' rubriek af met een van de oudste werknemers: Rosa. Of nouja, oudste, zij werkt hier al erg lang - namelijk al vijf jaar. Hoe ze dit zo lang volhoudt? Dat lees je in deze blog, samen met haar favoriete interieurstijl, producten èn een paar leuke weetjes over ...

meer...