Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Zo verzorg je een orchidee

geschreven door demi4

Zo verzorg je een orchidee

Hoe verzorg je een orchidee? Dat kan soms best lastig zijn! Daarom laat ik je in deze blog precies zien hoe je een orchidee verzorgt.

Ben je nog niet echt een ster in het verzorgen van planten? Geeft niet! Met de juiste informatie en tips kom je al een heel eind. Een orchidee staat bekend als een plant die veel verzorging nodig heeft. Dat valt best mee als je weet hoe je de plant moet verzorgen. Dit is wat je moet weten:

orchidee interieur kist
Bron: jeannettevanluyck

1. Zorg voor een goede basis

Een orchidee kan je het beste in een terracotta of stenen pot (met gaten onderaan de pot) planten. In combinatie met de juiste potgrond blijft je orchidee het langst leven.

2. De juiste potgrond

De terracotta pot kan je het beste vullen met houtsnippers, aarde, mos en perliet (of ander gesteente). Als je een orchidee aanschaft bij de juiste verkoper, is de orchidee meestal al geplant op de juiste manier met de juiste potgrond.

3. Zet de orchidee bij het raam

Een orchidee heeft wind en zonlicht nodig om gezond te blijven. Daarom kan je de plant het beste bij het raam zetten. Goede lucht circulatie en veel daglicht is dé manier om je orchidee tevreden te houden ;)

4. Water geven op de juiste manier

Als je te veel water aan je orchidee geeft, kunnen de wortel gaan rotten en dat wil je natuurlijk niet! Geef dus alleen water als de potgrond droog aanvoelt. Check dus af en toe even de bodem en geef niet te veel water in één keer!

woonkamer orchidee modern
Bron: jeannettevanluyck

5. Ijsblokje? Ja!

Het klinkt misschien raar, maar als je de orchidee de perfecte verzorging wil geven, kan je een ijsblokje op de aarde leggen. Doe dit ongeveer één keer per week. Met een beetje liefde en de juiste verzorging heb jij een gelukkige orchidee in huis!

Zie ook:

- Door deze trend hoef je je planten nooit meer water te geven!
- DIY: hydroponie, planten op water
- Stylingtip: hangplanten of klimop voor het raam hangen

 
 
16 Sinterklaascadeautjes boven €50 voor interieurliefhebbers
16 Sinterklaascadeautjes boven €50 voor interieurliefhebbers
geschreven door mara

16 Sinterklaascadeautjes boven €50 voor interieurliefhebbers

Sinterklaas is weer in het land, dus dat betekent dat je weer los kunt gaan met cadeautjes kopen voor je geliefden. Wij helpen je graag een handje. Daarom hebben we 16 leuke sintcadeautjes op een rijtje gezet boven de €50. Meer cadeau-inspiratie opdoen? Klik dan hier.

meer...