Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

DIY: hydroponie, planten op water

geschreven door Rosa
DIY: hydroponie, planten op water

Ben je al bekend met de nieuwe trend op het gebied van planten? Bij deze trend zet je je kamerplant gewoon met wortel en al in een vaas met water. Geen gedoe meer met potgrond, vieze handen en water geven.

Naast dat het dus hartstikke handig is, staat het ook nog eens heel stylish! Hoe je deze trend thuis doorvoert? Dat vertel ik je graag!

hydroponie planten Bron: Heimelig

Mica Decorations vienne vaas transparant maat in cm: 30 x 18
Prijs onbekend
Mica Decorations fles diego glas maat in cm: 42x27 transparant
Prijs onbekend

House Doctor "Vaas Lana groot" 17x15cm
Geen actuele prijs gevonden
Prijs onbekend

Niet iedere kamerplant is geschikt voor hydroponie. De planten die onder andere geschikt zijn voor hydroponie zijn: Philodendron, Geranium, Begonia, Klimop, Vioolbladplant, Graslelie, Monstera en de Lepelplant. Je kunt dit natuurlijk ook met kruiden doen! Voorbeelden van kruiden die geschikt zijn voor deze methode zijn: Munt, Oregano, Basilicum, Rozemarijn, Lavendel en Salie.

Zo ga je te werk:
Kies (uiteraard) als eerste een plant uit die kan wortelen in water. Zodra je deze hebt uitgekozen ga je op zoek naar een geschikte vaas. Wij raden aan om een vaas te kiezen die wat smaller is aan de bovenkant, zodat de plant wat steun heeft.

Je kunt ervoor kiezen om een stekje van een bestaande plant te pakken, een plant zelf te laten stekken of gewoon de wortels van een plant schoon te maken. Let wel op dat je niet alle potgrond door de gootsteen spoelt!
hydroponie planten Bron: HomeDecors

Nu je de keuze voor de plant en vaas hebt gemaakt kun je binnen no time genieten van jouw planten op water. Vul de vaas tot ongeveer de helft met bronwater. Hier zitten namelijk veel meer mineralen en voedingsstoffen in die jouw plant nodig heeft.

Als je besluit om normaal kraanwater te gebruiken, voeg hier dan wel een druppeltje plantenvoeding aan toe zodat de kamerplant voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Ververs om de 3 tot 4 weken het water zodat aanslag geen kans krijgt en doe 1 druppeltje plantenvoeding per verversbeurt in de vaas.

Zet de plant niet in direct zonlicht en hij zal het prachtig doen!

hydroponie planten Bron: SF girl by bay

hydroponie planten Bron: @ptrcbkkr_home via Steigerhoutpassie

Zie ook:
- Deze kamerplanten zijn ideaal voor een wat donker huis met weinig (zon)licht
- Een plantenhoekje inrichten in deze drie stappen
-Deze planten houden muggen en andere insecten buiten!

 
 
Inspiratie

5 opberg-ideeën voor de hal

geschreven door Julia
5 opberg-ideeën voor de hal

De hal is de eerste ruimte in huis die je ziet als je binnenkomt. Zowel voor jezelf als voor visite is het fijn als deze ruimte aangenaam is. Dat hangt natuurlijk af van de inrichting, maar ook van hoe opgeruimd het oogt. Kun je nog wel wat ideeën gebruiken om de spullen in je hal op te bergen? I...

meer...