Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Deze planten houden muggen en insecten buiten!

geschreven door Demi
Deze planten houden muggen en insecten buiten!

Een groot nadeel van de zomer: de muggen en insecten komen ons thuis weer lastig vallen. Nu kun je jezelf insmeren met Deet of andere middeltjes, maar wat je ook kunt doen is de juiste plantjes in huis halen. Super easy en het staat ook nog eens leuk in huis! Om het allemaal nog makkelijker te maken heb ik onderzoek gedaan naar plantjes die gewoon in de supermarkt kan halen, handig!

keuken modern zwart
Bron: Machs

Munt

Super lekker in de thee, maar dus ook perfect tegen muggen! De geur van munt zorgt er namelijk voor dat insecten ver uit de buurt blijven. Daarnaast kun je munt natuurlijk ook perfect gebruiken in verschillende gerechten, lekker!

keuken modern wit
Bron: Huiswaarts

Rozemarijn

Een rozemarijn plantje, muggen en insecten vinden de geur van het kruid helemaal niks. Handig als je dus gaat barbecueën: leg een paar takjes op de grill en je kunt lekker buiten dineren zonder last te hebben vervelende beestjes.

keuken modern wit
Bron: Marielle25

Basilicum

Hmmmm, heerlijk voor bij pasta of pizza: basilicum! Naast dat het een lekkere kruid is, werd er bewezen dat het plantje verschillende soorten muggen verjaagt.

keuken modern items
Bron: Lifebyiv

Lavendel

Lavendel, we love it! Naast dat het plantje lekker fris ruikt, zorgt de geur ervoor dat muggen, vliegen, motten en mieren op afstand houdt. Je kunt er ook voor kiezen om een geurende zeep aan te schaffen in plaats van een plantje!

keuken modern items
Bron: Machs

Knoflook

De meest bekende geur tegen muggen: knoflook! Logisch, want knoflook heeft een erg sterke geur waar muggen helemaal niet van houden. Het schijnt zelf zo te zijn, dat als je veel knoflook eet, de geur de volgende dag uit je poriën komt en muggen je dus niet zullen prikken!

Zie ook:

- Zo maak je je interieur alvast klaar voor de zomer
- 20x de leukste moederdagcadeaus onder €50
- Zo creëer je een eethoek met een klein budget

 
 
Budget shopping

Budget shopping: 20 bijzettafels onder €90

geschreven door Rosa
Budget shopping: 20 bijzettafels onder €90

Het voorjaar is in volle gang! Meestal betekent dit ook dat je iets aan je interieur wilt veranderen. Weer een frisse wind erdoorheen! Maar, het budget laat het niet altijd toe. Daarom hebben we 20x de leukste bijzettafeltjes voor je op een rijtje gezet, onder de €90,-! Ben je op zoek naar meer ...

meer...