Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Deze kamerplanten zijn ideaal voor een donker huis met weinig (zon)licht

geschreven door Mara
Deze kamerplanten zijn ideaal voor een donker huis met weinig (zon)licht

De afgelopen jaren maken planten helemaal hun comeback in het interieur en mag een kamerplant absoluut niet ontbreken in je huis. Logisch, want een plant geeft net wat meer sfeer, levendigheid en vrolijkheid aan je interieur. Ook is het goed voor de luchtkwaliteit in je huis, dubbel win dus!

Helaas is niet iedere (woon)kamer even geschikt, doordat er bijvoorbeeld weinig ramen zijn en het er dus vrij donker is. Daarom heb ik in dit artikel diverse kamerplanten geselecteerd die helemaal niet zo veel (zon)licht nodig hebben. Deze kamerplanten doen het prima in wat donkerdere ruimtes. Kijk mee & doe er je voordeel mee!

Bovenstaande sfeerfoto: Machs via HomeDeco Binnenkijken

Monstera

De Monstera is één van de populairste kamerplanten op dit moment en dat is ook niet zo gek. Hij ziet er prachtig uit én heeft weinig verzorging nodig. Hij houdt niet van fel zonlicht, dus met een iets donkere plek maak je 'm alleen maar blij.

kamerplanten donkere plek

Aglaonema

De Aglaonema is een heel simpele plant die weinig nodig heeft. Hij staat het liefst op een donkere plek met een semi-vochtige grond. Je hoeft 'm dus niet veel water en extra verzorging te geven. Handig!

Sanseveria

Deze Sanseveria lijkt een beetje op een Aloë Vera, maar dan net wat stoerder. Van zonlicht groeit hij harder, maar in donkere ruimte doet 'ie het ook prima. Extra fijn: de Sanseveria heeft weinig ruimte nodig.

Calathea

De vlammende kleuren op de bladeren van deze plant, zorgen ervoor dat hij gegarandeerd de show steelt in je interieur! De plant staat liever niet op een plek met veel (zon)licht, want dan vervaagt de rood/roze kleur.

kamerplanten donkere plek

Graslelie

De graslelie is razend populair vanwege zijn makkelijkheid. De plant groeit en stekt razendsnel, en heeft weinig extra's nodig. Ook laat hij duidelijk zien als het niet zo goed gaat: te bruin? Dan is de lucht te droog. Te flets? Dan heeft 'ie te weinig water. Easy peasy!

Zie ook:
-5 manieren om je kamerplanten te stylen
-Ben je vaak gestresst? Schaf deze kamerplanten aan!
-DIY: bananenplant stekken

 
 
Inspiratie

Zo voeg je zwart op een subtiele manier toe in je interieur

geschreven door Julia
Zo voeg je zwart op een subtiele manier toe in je interieur

Houd je van zwart, maar ben je bang dat het te donker wordt of dat het gaat overheersen in je interieur? Wat je in deze gevallen kunt doen is een aantal subtiele zwarte elementen toevoegen. Hieronder vertel ik je waar je aan kunt denken en laat ik je voorbeelden zien! Zwart deurbeslag Dit wordt ...

meer...