Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

5 manieren om je kamerplanten te stylen

geschreven door Julia
5 manieren om je kamerplanten te stylen

Heb je een aantal kamerplanten aangeschaft? Dan is de volgende stap natuurlijk dat je er een mooie plantenpot en een geschikte plek voor moet vinden. Het eerste waar je aan denkt is meestal een standaard plantenpot, maar er zijn ook andere manieren om je planten te stylen. Hieronder vertel ik er vijf!

1. Ophangen

Geen ruimte meer op de grond of op je tafel? Hang je planten op! In het interieur hieronder zijn ze voor het raam opgehangen. Supergezellig toch? Hang ze op verschillende hoogtes en zorg voor variatie van planten voor het leukste resultaat. Let wel op als je ze voor het raam hangt en daar vaak de zon op staat, dat het planten zijn die tegen de zon kunnen.

hangplanten Bron: onbekend

2. Standaard

Ideaal als je je planten op een verhoging wilt hebben zijn standaarden. Het leukste is om er meerdere bij elkaar te zetten in verschillende hoogtes, zoals hieronder. Op een standaard vallen je planten lekker op. Een standaard kan ook erg handig zijn als je huisdieren hebt. Zo kunnen ze niet bij de planten.

plantenstandaard Bron: onbekend

3. Mand

Heb je opbergmanden staan waar je niks mee doet? Zet je planten erin! Doe er eerst natuurlijk wel een zak in, zodat de onderkant van de mand niet nat wordt als je er water ingooit. Met rieten manden zorg je voor een Boheemse sfeer. In een mand met een neutrale kleur komen jouw planten extra mooi uit. Natuurlijk kun je ook gaan voor een mand met een gave print.

plant in mand Bron: Lifebyiv via de Binnenkijken App

4. Wandrek

Ook leuk is om al je planten in een wandrek te zetten. Je kunt de planten afwisselen met accessoires of alleen maar planten neerzetten, net wat jouw voorkeur heeft. Wat erg leuk staat bij zo'n wandrek, is om er een hangplant bovenop te zetten. Dit zie je ook op de foto hieronder. Dit maakt het net wat speelser.

wandrek Bron: styledbysabine via de Binnenkijken App

5. Glazen bak

Tot slot kan het ook erg mooi zijn om je plant in een glazen bak te zetten, zoals hieronder te zien is. Dit staat erg modern en minimalistisch. Zeer geschikt hiervoor zijn mosballen. Deze zijn geweldig voor mensen die geen groene vingers hebben want je hebt er geen enkel onderhoud aan.

plant in glazen bak Bron: Metiez

Zie ook:
-Ben je vaak gestrest? Schaf deze kamerplanten aan!
-Dit zijn de populairste kamerplanten voor 2019
-De mooiste kamerplanten onder €20

 
 
Woonkamer

Shop the look: woonkamer met donkere muren

geschreven door Julia
Shop the look: woonkamer met donkere muren

Veel mensen vinden het spannend om de muren een donkere kleur te geven. Zonde, want het kan je woonkamer een stuk interessanter en gezelliger maken. Donkere muren zijn echte eye catchers. Kijk maar eens naar deze Zweedse woonkamer met donkergroene muren. De eigenaren hebben de donkere kleur puur ...

meer...