Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Ben je vaak gestrest? Schaf deze kamerplanten aan!

geschreven door Rosa
Ben je vaak gestrest? Schaf deze kamerplanten aan!

Ben je de laatste tijd vaak gestrest? Of zit je een beetje in een dipje? Wij hebben dé oplossing voor je gevonden. En wat blijkt? Zo moeilijk hoeft het niet te zijn! Er zijn namelijk een aantal kamerplanten die ervoor zorgen dat je minder gestrest bent. Alleen het kijken naar deze planten schijnt namelijk de stress te verlichten.
Om je niet nog meer stress te bezorgen over hoe je de planten moet verzorgen, heb ik de planten op een rijtje gezet die je bijna niet dood kunt laten gaan. Handig!

Monstera

Deze populaire kamerplant wordt ook vaak de gatenplant genoemd. Hij super makkelijk te verzorgen. Sterker nog, hij neemt genoegen met dat wat jij 'm geeft. Of je hem in het zonnetje of de schaduw zet is helemaal aan jou! Let er alleen wel op, dat je 'm niet in direct zonlicht zet. Ook qua water geven is 'ie de moeilijkste niet. Houd in het voorjaar en de zomer de grond altijd een beetje vochtig. In het najaar mag de potgrond soms helemaal opdrogen. Wil je nog extra tips? Lees dan hier hoe je de gatenplant moet verzorgen. Daarnaast schijnt enkel het kijken naar de Monstera al stress te verminderen.

Bananenplant

Deze tropische plant geeft direct een zomerse sfeer aan je interieur. Logisch dus dat hij je stress verlaagd. Het is belangrijk dat de grond nooit compleet uitdroogt. Over het algemeen genomen is zo'n 2x per week water geven voldoende. In de zomer mag dit worden opgevoerd tot dagelijks omdat de plant op warme dagen veel vocht verdampt via de grote bladeren. Check altijd even of de grond nog vochtig is. Als je 'm teveel vocht geeft gaan de wortels rotten, dat wil je niet. Als de grond zo'n 5 á 6 dagen na het water geven nog vochtig is, geef je teveel water. Wanneer de bladeren slap gaan hangen is dit juist een teken van te weinig water. Wil je meer weten over het verzorgen van je bananenplant? Lees hier verder.

Palm
De palm is op het moment razend populair. Naast dat het één van de beste luchtzuiveraars is, schijnt 'ie ook nog eens je stress te verminderen. Een palm is heel makkelijk te verzorgen. Omdat de palm oorspronkelijk in zonnige gebieden groeit, zal hij binnen ook harder groeien op een zonnige standplaats dan op eentje in de schaduw. Toch kun je deze plant heel goed op een donkerdere plek kwijt en zal hij het overleven. Het enige waar je bij de palm even op moet letten is dat je hem in een ruime pot zet zodat hij voldoende ruimte heeft om te groeien en dat je hem niet teveel water geeft. Daar kan hij dan weer niet tegen ;-).

Grote cactus
De cactus heeft ook het effect op ons dat we ons meer ontspannen als we naar een cactus kijken. Dit kan komen doordat een cactus over het algemeen met warme oorden wordt geassocieerd. Ga voor extra grote cactussen om je stresslevel zoveel mogelijk te laten dalen. Geef de cactus heel weinig water, anders is er een kans dat je 'm verdrinkt. Je hoeft dus amper naar deze populaire kamerplant om te kijken. Handig, want als je veel voor een kamerplant moet zorgen kan dit ook een hoop stress opleveren ;-).

Maranta
Deze vrolijk gekleurde plant heeft een bijzondere eigenschap. Hij vouwt namelijk 's avonds z'n bladeren in en 's ochtends weer uit. De bladeren van de plant veranderen continu van richting. Daarom wordt de plant ook wel de prayerplant genoemd. Daarnaast staat 'ie erom bekend dat hij je stress verminderd. Het kan dus geen kwaad om een extra maranta op kantoor neer te zetten. Zet 'm op een standplaats zonder direct zonlicht en geef 'm regelmatig een scheutje water. Als de bovenkant van de potgrond is opgedroogd, is hij weer toe aan een scheutje. Als de bladeren slap gaan hangen betekent het dat hij dorstig is.

Zie ook:
- Dit zijn de populairste kamerplanten voor 2019
- DIY: zo kweek je je eigen ananasplant
- Zo moet jij je pannenkoekplant verzorgen
- Zo moet jij je gatenplant verzorgen
- DIY: pannenkoekplant stekken

 
 
Koken & Tafelen

De tafel stylen met zomerse kleurtjes

geschreven door Iris
De tafel stylen met zomerse kleurtjes

Geel, oranje, roze, blauw, violet: de zomer zit vol kleur! Als het kan zijn we elke minuut van de dag buiten en hebben we alle zomerse items weer tevoorschijn gehaald.Om jouw tuindinertjes nog zomerser te maken, kun je de tafel stylen met zomerkleuren. Geef jouw (tuin)tafel die vrolijke, zomerse ...

meer...