Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Zo moet jij je gatenplant verzorgen

geschreven door Rosa
Zo moet jij je gatenplant verzorgen

Zonder twijfel is ook de Monstera, oftewel de gatenplant één van de populairste kamerplanten van het moment! Deze plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De plant is zo makkelijk in onderhoud, dat het een van de meestverkochte kantoorplanten is.

gatenplantBron: thuisbijmij via HomeDeco Binnenkijken

Tijdens de lente
In de lente en zomer wordt er aangeraden om de potgrond altijd licht vochtig te houden. Toch hoef je 'm niet veel te geven, omdat de gatenplant weinig water verbruikt. Geef hem dus per keer een kleine hoeveelheid. Steek na zo'n 4 dagen een vinger diep in de potgrond. Als de grond nog steeds erg nat is, geef je de Monstera te veel water. Als de potgrond helemaal is opgedroogd geef je 'm te weinig.

gatenplantBron: landlevenjudith via HomeDeco Binnenkijken

's Winters
In de winter mag je de potgrond wel licht laten opdrogen. Zoals bijna iedere kamerplant verbruikt de Monstera in de winter veel minder water dan in het voorjaar en de zomer. Hoeveel je precies per gietbeurt moet geven heeft met meerdere factoren te maken, waaronder de standplaats.

gatenplantBron: landlevenjudith via HomeDeco Binnenkijken

Hoeveelheid licht
Qua licht is de Monstera ook de moeilijkste niet. Hij doet het namelijk ook prima met minder zonlicht. Vermijd wel ten alle tijden direct zonlicht en dan vooral het zonlicht tussen 13.00 uur en 15.00 uur. Als de gatenplant wel in aanmerking komt met direct zonlicht, zal hij verbranden.

beschrijving wat er op de foto te zien isBron: huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

Water geven
Als de gatenplant bruine of gele randen om de bladeren krijgt, duidt dit meestal op te veel water. Geef 'm in dat geval een periode minder water en kijk of het probleem zichzelf oplost. Als het blad een gele gloed krijgt maar toch slap gaat hangen. Krijgt 'ie waarschijnlijk te veel (direct) zonlicht. Verplaats de plant dan verder bij het raam vandaan.

gatenplantBron: landlevenjudith via HomeDeco Binnenkijken

Let wel op: de Monstera is giftig zodra het sap van de plant wordt ingenomen. Voornamelijk voor katten is deze plant giftig bij inname. Raadpleeg daarom altijd een dierenarts als dit toch onverhoopt mocht voorkomen.

Zie ook:
- Zo moet jij je bananenplant verzorgen
- DIY: zo kweek je je eigen ananasplant
- Zo moet jij je paradijsvogelplant verzorgen

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...