Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Woonkamer

Zo moet jij je gatenplant verzorgen

geschreven door Rosa
Zo moet jij je gatenplant verzorgen

Zonder twijfel is ook de Monstera, oftewel de gatenplant één van de populairste kamerplanten van het moment! Deze plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De plant is zo makkelijk in onderhoud, dat het een van de meestverkochte kantoorplanten is.

In de lente en zomer wordt er aangeraden om de potgrond altijd licht vochtig te houden. Toch hoef je 'm niet veel te geven, omdat de gatenplant weinig water verbruikt. Geef hem dus per keer een kleine hoeveelheid. Steek na zo'n 4 dagen een vinger diep in de potgrond. Als de grond nog steeds erg nat is, geef je de Monstera te veel water. Als de potgrond helemaal is opgedroogd geef je 'm te weinig.

In de winter mag je de potgrond wel licht laten opdrogen. Zoals bijna iedere kamerplant verbruikt de Monstera in de winter veel minder water dan in het voorjaar en de zomer. Hoeveel je precies per gietbeurt moet geven heeft met meerdere factoren te maken, waaronder de standplaats.

Qua licht is de Monstera ook de moeilijkste niet. Hij doet het namelijk ook prima met minder zonlicht. Vermijd wel ten alle tijden direct zonlicht en dan vooral het zonlicht tussen 13.00 uur en 15.00 uur. Als de gatenplant wel in aanmerking komt met direct zonlicht, zal hij verbranden.

Als de gatenplant bruine of gele randen om de bladeren krijgt, duidt dit meestal op te veel water. Geef 'm in dat geval een periode minder water en kijk of het probleem zichzelf oplost. Als het blad een gele gloed krijgt maar toch slap gaat hangen. Krijgt 'ie waarschijnlijk te veel (direct) zonlicht. Verplaats de plant dan verder bij het raam vandaan.

Let wel op: de Monstera is giftig zodra het sap van de plant wordt ingenomen. Voornamelijk voor katten is deze plant giftig bij inname. Raadpleeg daarom altijd een dierenarts als dit toch onverhoopt mocht voorkomen.

Zie ook:

- Zo moet jij je bananenplant verzorgen
- DIY: zo kweek je je eigen ananasplant
- DIY: pannenkoekplant stekken
- Zo moet jij je paradijsvogelplant verzorgen

 
 

Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

geschreven door Julia
Eerste huis gekocht? Vermijd deze 5 veelgemaakte decoratiefouten

Wanneer je je eerste huis koopt is één van de leukste dingen natuurlijk het inrichten ervan. Hoe leuk het ook is, kleine decoratiefoutjes liggen op de loer. Om ervoor te zorgen dat het inrichten van jouw nieuwe huis vlekkeloos verloopt, vertel ik in deze blog over de 5 veelgemaakte fouten die je ...

meer...