Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

DIY: zo kweek je je eigen ananasplant

geschreven door Rosa
DIY: zo kweek je je eigen ananasplant

Je hebt 'm ongetwijfeld al vaker voorbij zien komen: de ananasplant. Deze is de laatste tijd niet meer uit het interieur weg te denken. Niet zo gek ook, want hij is super stylish, ruikt lekker en schijnt ook nog eens te helpen tegen snurken.

Ben jij gek op ananas? Met dit stappenplan maak je heel eenvoudig je eigen ananasplant. En dat met een gewone ananas uit de supermarkt.

Voordat je begint, schaf je een mooie ananas aan op de markt of in de supermarkt. Let er wel op dat deze ananas mooie, volle bladeren heeft. Deze worden namelijk uiteindelijk ook de bladeren van de plant.

Stap 1:

Verwijder de kroon van de ananas. Dit gaat het beste met een scherp mesje. Verwijder ook direct zoveel mogelijk vruchtvlees. Vervolgens leg je de kroon op z'n kop en laat je deze ongeveer een week drogen.

Stap 2:

Nu de kroon goed ingedroogd is kun je verder aan de slag. Verwijder zo'n 2 tot 3 centimeter van de bladeren van de kroon. Zorg dat er een randje van de basis goed zichtbaar wordt. Vul vervolgens een glas of potje met water en hang de ananaskroon hierin. Hier is het belangrijk dat je goed oplet dat alleen de basis van de kroon nat wordt. De bladeren moeten droog blijven, anders kunnen deze gaan rotten. Ververs het water om de paar dagen. Al snel zullen er wortels groeien uit de kroon.

Stap 3:

Zodra de wortels zijn gegroeid tot zo'n 3 centimeter, is het tijd om het plantje in een pot verder te laten groeien. Gebruik goede, voedende potgrond om je ananasplantje goed te laten groeien. Deze plant houdt erg van de zon, dus bewaar 'm op een zonnig plekje. Daarnaast is de ananasplant gek op vocht. Spuit dus regelmatig een beetje water op de bladeren en de potgrond.

Et voilá, je eigen ananasplantje is een feit! Met de juiste verzorging is het mogelijk om een echte ananas hieruit voort te laten groeien. Dit duurt meestal wel minimaal een jaar en de ananas is niet geschikt om op te eten. Maar dat mag de pret niet drukken.

Als je geen geduld hebt om je eigen ananasplantje te kweken, kun je hem ook gewoon bestellen (inclusief pot) voor slechts €34,95!

Bron: Kate Amelia

Zie ook:
Welke plant past bij jou en je interieur? Doe nu de test!
DIY: Bananenplant stekken
Budget shopping: 20 planten onder €30

 
 
Kerst

Kerstdecoratie voor de meest unieke feestdagen

geschreven door Gaby
Kerstdecoratie voor de meest unieke feestdagen

Early Birds opgelet! Kan je niet wachten tot de feestdagen zijn aangebroken? Alvast wat voorbereidingen treffen kan natuurlijk nooit kwaad... ;-) Shop daarom nu de allerleukste items voor in en bij de boom met gratis verzending!. Met de kerstversiering die we voor je verzameld hebben wordt kerst...

meer...