Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Zo verzorg je een rubberplant

geschreven door Demi
Zo verzorg je een rubberplant

De Ficus Elastica, ook wel de rubberplant genoemd, is een makkelijk te verzorgen kamerplant en daarom perfect voor iedereen! Ja, ook als je geen groene vingers hebt. Maar om zoveel mogelijk uit deze prachtige plant te halen is het handig om wat meer van de plant te weten. Als je de rubberplant namelijk de juiste verzorging geeft, kan hij wel tot 3 meter hoog groeien! En wist je dat de rubberplant soms ook roze kan uitvallen? Lees daar hier meer over.

rubberplant slaapkamer kamerplant
Bron: domino

De juiste omgeving

Zorg ervoor dat de rubberplant niet de hele dag in direct zonlicht staat, hierdoor heb je kans dat de bladeren verbranden. Deze plant is meer geschikt voor een plekje in de schaduw. Een perfecte temperatuur voor de plant is ongeveer tussen de 16 en 26 graden, dus vermijd koude tocht of droge hitte. In de winter kan de plant ook de lage temperaturen tolereren, maar zet hem dan liever op een warmer plekje in je interieur.

rubberplant slaapkamer kamerplant
Bron: inrichting-huis

Vochtig houden

Het is belangrijk dat de grond van de plant altijd vochtig is. Wanneer de aarde droog aanvoelt, weet je dat je water kan geven. Geef je iets te veel water? Dan kunnen de bladeren geel worden en weet je dus dat je de volgende keer minder water moet geven. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer, dus check altijd eerst even de potgrond.

rubberplant slaapkamer kamerplant
Bron: homease

Groot of klein?

Heb jij veel ruimte in je interieur en zou je graag zo'n statement van 3 meter willen? Dan kun je een snee in een levende stengel of tak maken, wat ervoor zorgt dat de voedingsstoffen in het vaatstelsel van de plant zich ophopen op de plaats van de snee. Hierdoor groeit er een nieuwe stengel vanaf dat punt. Let wel op: er komt witte sap vrij die giftig is en irritatie op je huid kan veroorzaken. Gebruik dus het liefst handschoenen!

Wil je liever dat de plant klein blijft? Snoei de rubberplant dan in het najaar. Zo blijft de kamerplant mooi compact, zonder lelijke uitlopers.

Zie ook:

- Dit zijn de oplossingen voor de meest voorkomende plantenproblemen
- Plantenliefhebber? Dan is dit iets voor jou!
- 5x trendy kamerplanten die niet giftig zijn voor je huisdier

 
 

Tips & tricks om geld te besparen bij het shoppen van je interieur

geschreven door Mara
Tips & tricks om geld te besparen bij het shoppen van je interieur

Ook zo dol op interieur en verander je vaak graag je inrichting? Met onderstaande tips vertellen wij je de ins & outs om geld te besparen tijdens het online shoppen van je interieur. Handig!Sfeerfoto: HuisjeinDrenthe via HomeDeco Binnenkijken Houd acties en deals in de gat...

meer...