Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

5x trendy kamerplanten die niet giftig zijn voor je huisdier

geschreven door Demi
5x trendy kamerplanten die niet giftig zijn voor je huisdier

Heb jij een huisdier, maar houd jij ook van mooie kamerplanten in je interieur? Dan moet je goed opletten want er zijn genoeg planten die giftig kunnen zijn voor je hond of kat! Je kan natuurlijk ook plantjes op plekken in je interieur zetten waar je huisdier niet bij kan komen, bijvoorbeeld door hangplantjes op te hangen. Wil je liever geen risico nemen? Dan zijn deze 5 trendy kamerplanten misschien iets voor jou!

De Calathea

Op dit moment heel populair, omdat deze plant soms paarse en roze bladeren kan hebben. Zorg ervoor dat je deze plant in de zomer minimaal twee keer per week water geeft. In de winter heeft de Calathea wat minder water en aandacht nodig.

huisdier kamerplant palm
Bron: prachtig88

De Bananenplant

Wie kent hem niet?! De Bananenplant kunnen we bijna niet meer wegdenken, veel mensen hebben deze tropische plant in het interieur staan. Dat is logisch, want deze plant kan heel groot worden als je hem de juiste verzorging geeft. Net als de Calathea, houdt de Bananenplant ook van veel water! Wil je precies weten hoe je de bananenplant verzorgt? Dat lees je hier.

De Orchidee

Prachtig om subtiel wat kleur toe te voegen aan je interieur. Deze plant heeft veel minder verzorging nodig. Af en toe een scheutje water is al genoeg, voel altijd even aan de aarde of deze droog is. Meer weten over de juiste verzorging van een orchidee? Lees hier verder.

De Stippenplant

De Stippenplant is een vrolijke plant met, de naam zegt het al: stippen! Heb je nou geen groene vingers? Dan zijn jij en deze plant een goede match. Zet hem alleen niet in de volle zon en geef af en toe een beetje water!

huisdier kamerplant palm
Bron: Buzzfeed

De Palm

Een klassieker in de plantenwereld, de Palm. Deze lichtgroene bladeren van de kamerplant fleuren je interieur op en je kan hem veilig op de grond zetten, want hij is niet giftig voor je huisdier! Deze plant heeft ongeveer één keer per week water nodig en in de zomer waarschijnlijk twee keer per week!

Zie ook:
- 9 redenen waarom je meer planten moet aanschaffen
- Deze plant is enorm populair onder de plantenliefhebbers
- Inspiratie: tuinen in industriële stijl

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...