Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Dit zijn de oplossingen voor de meest voorkomende plantenproblemen

geschreven door Rosa
Dit zijn de oplossingen voor de meest voorkomende plantenproblemen

Tegenwoordig zijn planten onmisbaar in huis! De urban jungles zijn niet meer weg te denken en in bijna iedere ruimte komen we minstens één kamerplant tegen. Ik denk zelfs dat groen in huis nog nooit zó populair is geweest! Maar, niet iedereen heeft groene vingers. Daarom heb ik de meest voorkomende plantenproblemen op een rijtje gezet en geef ik je direct tips hóe je dit oplost.

Je krijgt gele bladranden
De meeste kamerplanten komen uit een tropisch land. Niet zo gek dus dat ze dol zijn op warme en vochtige ruimtes. Mocht je plant gele bladeren krijgen, betekent dat dus dat het te droog is in huis. Je kunt dit heel simpel oplossen door zo nu en dan de plantenspuit erbij te pakken en de bladeren royaal te besproeien.

scindapsus hangplant Bron: Binnenkijken bij evenzoanders

De puntjes van de bladeren worden bruin
Bij sommige kamerplanten zie je dat de puntjes van de bladeren bruin worden. Voornamelijk in de herfst en de winter zien we dit vaak. Logisch dus, dat het betekent dat je plant te weinig zonlicht krijgt. Verhuis je kamerplant naar een lichtere plek om dit probleem op te lossen. Als het hele blad ondertussen bruin is geworden, kun je deze bladeren beter verwijderen.

eerste hulp bij planten Bron: Binnenkijken bij huisjeboompjeboys

De bladeren worden geel of bruin en erg dun
Het komt wel eens voor dat de kamerplant vanuit het midden van het blad bruin of geel wordt en erg dun wordt. Soms ontstaat er zelfs een gaatje op het dunne deel. Meestal komt dit doordat de plant teveel zonlicht krijgt. Zet je kamerplanten daarom bij voorkeur (voornamelijk in de zomer) bij een raam op het westen of oosten. De enige planten die direct zonlicht kunnen verdragen zijn cactussen en vetplanten.

eerste hulp bij planten Bron: Binnenkijken bij interior_by_lein

De plant groeit maar niet
Staat de plant niet in direct zonlicht, krijgt wel genoeg licht en de juiste hoeveelheid water maar wilt 'ie maar niet groeien? Dan is het waarschijnlijk tijd om 'm wat plantenvoeding te geven. Lees voor gebruik altijd goed de bijsluiter. Wat ook nog wel eens kan helpen is de kamerplant verpotten. In de verse potgrond zitten namelijk een hoop voedingsstoffen voor jouw kamerplant. Geef de plant geen voeding tijdens de rustperiode -dit is net na de bloei en in de winter- want dit werkt juist averechts.

Zie ook:
- 9 redenen waarom je meer planten moet aanschaffen
- Deze plant is enorm populair onder de plantenliefhebbers
- 5x trendy kamerplanten die niet giftig zijn voor je huisdier

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...