Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Zo moet jij je ananasplant verzorgen

geschreven door Rosa
Zo moet jij je ananasplant verzorgen

Deze populaire kamerplant is super easy om in leven te houden! Zorg ervoor dat de potgrond altijd een beetje vochtig is. Maar, geef 'm niet teveel. Er mag nooit een laagje water in de plant blijven staan, want dan kunnen de wortels gaan rotten.

Geef 'm ongeveer eens per week water. Check van tevoren even hoe vochtig de potgrond nog is en bepaal aan de hand hiervan of 'ie water nodig heeft en hoeveel. De ananasplant houdt van een hoge luchtvochtigheid. Daarom maak je 'm heel blij door de plant zo nu en dan te besproeien. Dit kan gewoon met een plantenspuit. Eventjes de bladeren natsproeien en de plant zal het een stuk beter doen. Vooral in de winter is dit erg belangrijk! ananasplant verzorgen Bron: Donneinpink

De ananasplant houdt van een zonnig plaatsje, maar houdt 'm uit direct zonlicht. Teveel (direct) zonlicht zou namelijk resulteren in bruine bladeren. Bruine randen op de bladeren wijzen meestal dus op teveel zonlicht. Als de bladeren slap gaan hangen, geef je 'm te weinig water.

In principe hoef je de ananasplant nooit te snoeien. Toch kan het zijn dat sommige bladeren minder mooi zijn. Bijvoorbeeld door een teveel zonlicht. Wij raden aan om de lelijke bladeren weg te knippen met een schaar. Wij raden dit aan, omdat er anders veel energie naar de lelijke bladeren gaat en de goede bladeren hier dus minder mooi door kunnen gaan groeien.

Bron hoofdfoto: Pineapple Supply Co. on Unsplash

Zie ook:
- Zo moet jij je bananenplant verzorgen
- DIY: zo kweek je je eigen ananasplant
- Zo moet jij je pannenkoekplant verzorgen
- Zo moet jij je gatenplant verzorgen
- Zo moet jij je paradijsvogelplant verzorgen

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...