Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Zo moet jij je ananasplant verzorgen

geschreven door Rosa
Zo moet jij je ananasplant verzorgen

Deze populaire kamerplant is super easy om in leven te houden! Zorg ervoor dat de potgrond altijd een beetje vochtig is. Maar, geef 'm niet teveel. Er mag nooit een laagje water in de plant blijven staan, want dan kunnen de wortels gaan rotten.

Geef 'm ongeveer eens per week water. Check van tevoren even hoe vochtig de potgrond nog is en bepaal aan de hand hiervan of 'ie water nodig heeft en hoeveel. De ananasplant houdt van een hoge luchtvochtigheid. Daarom maak je 'm heel blij door de plant zo nu en dan te besproeien. Dit kan gewoon met een plantenspuit. Eventjes de bladeren natsproeien en de plant zal het een stuk beter doen. Vooral in de winter is dit erg belangrijk! ananasplant verzorgen Bron: Donneinpink

De ananasplant houdt van een zonnig plaatsje, maar houdt 'm uit direct zonlicht. Teveel (direct) zonlicht zou namelijk resulteren in bruine bladeren. Bruine randen op de bladeren wijzen meestal dus op teveel zonlicht. Als de bladeren slap gaan hangen, geef je 'm te weinig water.

In principe hoef je de ananasplant nooit te snoeien. Toch kan het zijn dat sommige bladeren minder mooi zijn. Bijvoorbeeld door een teveel zonlicht. Wij raden aan om de lelijke bladeren weg te knippen met een schaar. Wij raden dit aan, omdat er anders veel energie naar de lelijke bladeren gaat en de goede bladeren hier dus minder mooi door kunnen gaan groeien.

Bron hoofdfoto: Pineapple Supply Co. on Unsplash

Zie ook:
- Zo moet jij je bananenplant verzorgen
- DIY: zo kweek je je eigen ananasplant
- Zo moet jij je pannenkoekplant verzorgen
- Zo moet jij je gatenplant verzorgen
- Zo moet jij je paradijsvogelplant verzorgen

 
 
Baby & Kind

Inspiratie: de leukste behangthema's voor de kinderkamer

geschreven door Julia
Inspiratie: de leukste behangthema's voor de kinderkamer

Er zijn onwijs veel verschillende opties als het gaat om behang voor de kinderkamer. Het kan behoorlijk lastig zijn om uit het grote aanbod een keuze te maken. Om het je iets makkelijker te maken, heb ik hieronder een aantal van de leukste behangthema's op een rij gezet. Laat ...

meer...